Verhaal

Het verhaal wordt verteld door een jongetje uit Kauai die samen met zijn gezin door 15 landen reist. Dit gezin heeft een grote passie voor surfen. In deze reis vertelt het jongetje over zijn  familie en vooral over zijn vader. Zijn vader die heel veel ambachten en oude technieken kent om te overleven, en op deze manier ook voor zijn gezin zorgt. Elke film heeft een doel en in deze film is dat de “Grote Vis”. De vader van het jongetje wil al heel zijn leven de “Grote Vis” vangen en daar gaat hij in deze film naar op zoek. En hoewel deze vis vooral figuurlijk is bedoeld, vangt hij er toch echt wel een grote op het einde. De hele kortfilm, want daar kan je het mee vergelijken, is prachtig in beeld gebracht.

Given

Onze mening

Given is een aparte maar leuke film die op een mooie, bijna artistieke manier is gebracht. Zeker het jongetje dat de verteller is en zijn kijk geeft op hun leven en hun gezin, is prachtig. Het kinderlijke aspect, dat naar boven komt omdat het verhaal door een jongetje wordt verteld, is soms grappig en liefelijk. Ze geven in het algemeen met deze film een andere en zeer mooie kijk op het leven en reizen. En de beelden zijn om bij weg te dromen! Dit is een echte topper die we aan iedereen kunnen aanraden. De eerste 5 minuten kunnen misschien wat saai overkomen, maar na enkele minuten zit je helemaal mee in de flow van deze kortfilm. Geef het zeker een kans!

Trailer Given

 

Netflix

Is deze kortfilm iets voor jou? Dan kan je hier meteen beginnen kijken. Toch liever iets anders? Dan kan je bij de categorie Netflix even kijken of er niets anders is dat beter bij jou past. Laat in de comments zeker weten wat jij van deze serie vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.