Hier volgen 4 tips die je altijd in je achterhoofd moet houden wanneer je een goede staanplaats wil kiezen op de camping. Veel plezier!

1 Schaduw

Kies voor de plek met de meeste schaduw. Als je aankomt in de ochtend, probeer dan uit te zoeken hoe de de zon zal staan op het warmste moment van de dag. Op dit moment wil je namelijk niet dat je caravan/auto/mobilhome of tent  in de zon staat. Een plaats omgeven door veel bomen, is altijd een goed idee.

2 Vlakte

Kies een plaats op een berg(je) of op een vlak stuk. Kies nooit voor een plaats in een dal of put, zelfs niet als het bijna niet opvalt dat het een put is. Indien het regent, zal er namelijk altijd water richting jouw voertuig vloeien als je in een dal staat. Doe dit dus niet! Wij hadden dit de eerste keer niet gedaan met alle gevolgen van dien.

3 Buren

Hou je van kinderen? Hou je van ambiance? Of hou je eerder van rust en stilte? Dat is zeker belangrijk wanneer je je staanplaats kiest. Kinderen of jonge mensen die graag uitgaan, kunnen voor de -voor jou zo belangrijke- rust verstoren. Kijk dus eerst even om je heen voor je je plaatsje kiest.

4 Uitzicht

Kies voor een plaats waar je je goed voelt. Je moet er tenslotte een vakantiegevoel bij hebben. Kies voor een plek waar je uitzicht hebt op groen en niet op anderen hun voertuig, op de straat of op een gebouw. Het stoort je misschien niet meteen, maar na een paar dagen ben je er wel uitgekeken en zal je je er zelfs aan ergeren.

Een goede staanplaats?

Wij hopen dat je deze tips voor een goede staanplaats nuttig vond. Geef zeker je mening en/of aanvullingen in de comments.

Meer tips? Kijk dan zeker eens bij onze andere reistips.

Of volg ons via Facebook of Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.