Vandaag willen we jullie graag 7 tips geven om goedkoper op roadtrip te gaan. Wij zijn momenteel zelf op roadtrip in Amerika en vinden het belangrijk om dit zo goedkoop mogelijk te kunnen doen want zo’n reis is al duur genoeg. Toch houden we ook van comfort en willen we niet op alles besparen. De reis moet zelf ook nog aangenaam ervaren worden. Deze tips kan iedereen heel gemakkelijk toepassen en zijn handig voor al wie een beetje wil besparen op zijn (toekomstige) roadtrip. Heb jij plannen om binnenkort op roadtrip te gaan? Dan moet je deze 7 tips zeker lezen!

1 Planning

Het is belangrijk om je roadtrip op voorhand goed te plannen. Het is misschien avontuurlijk om niets voor te bereiden en af te wachten waar je naartoe gaat, maar meestal is dit niet goedkoper. Als je een roadtrip plant, stippel je best op voorhand je route gedetailleerd uit. Zo kan je bepaalde plaatsen die (veel) geld kosten vermijden op je route. Dit kunnen bijvoorbeeld tolwegen zijn die je veel geld kosten. Ook betalende parkings kan je best vermijden. Je planning op voorhand kan je dus heel wat geld besparen wanneer je onderweg bent. Hou daar rekening mee.

2 Auto huren

Wanneer je een auto huurt en hiermee op roadtrip gaat, kan je best enkel een auto huren om van plaats tot plaats te rijden. Veel mensen huren een auto voor de volledige roadtrip, inclusief uitstapjes binnen eenzelfde stad of regio, maar dat is niet echt nodig. Wanneer je voor langere tijd op eenzelfde plaats verblijft, is het goedkoper om je te verplaatsen met het openbaar vervoer of soms zelfs met de taxi voor korte afstanden. Je bespaart dan niet enkel op de kosten van je huurauto, maar ook op benzine en eventueel betalende parkings. En deze kosten kunnen, vooral in grote steden, oplopen. Zeker iets om rekening mee te houden!

3 Auto kopen

Een auto huren is echter niet in alle gevallen de goedkoopste oplossing om een roadtrip te maken. In sommige landen ligt de kostprijs van een auto zo laag dat je er beter één (tweedehands) koopt dan er één te huren bij een (Westers) bedrijf. Na je roadtrip kan je deze auto in veel gevallen voor bijna dezelfde aankoopprijs terug verkopen, of toch minstens voor een bijna even groot bedrag. Dit maakt dat de kost van je vervoer enorm laag is en je toch overal gemakkelijk bent geraakt. Deze tip is vooral een goede optie bij lange roadtrips. Dit is dan ook een van onze favoriete tips om goedkoper op roadtrip te gaan..

4 Overnachting

Een roadtrip is meestal een iets langere reis en daarom kan je best ook wat geld besparen op je overnachting. De kosten van je overnachting kunnen hoog oplopen. Wijzelf kiezen ervoor om veel van onze verblijfsplaatsen te boeken via AirBnB. Deze website laat je logeren bij mensen thuis aan heel uiteenlopende prijzen. Zo heb je erg goedkope verblijfsplaatsen, maar ook heel erg luxueuze en dure plaatsen. Zo zit er voor ieder budget wel een verblijfsplaats op AirBnB. Voor wie toch van meer luxe en comfort houdt, kan af en toe kiezen voor een hotel. Wij boeken bijvoorbeeld ook om de zoveel tijd een luxueus hotel om helemaal te relaxen. Het is echter nog altijd goedkoper om af en toe een hotel te boeken en vooral gebruik te maken via AirBnB, dan altijd en overal een hotel te boeken.

goedkoper op roadtrip
Reizen met de auto

5 Koelbox

Als je van plan bent om in een warm land een roadtrip te maken, is het een goede optie om een koelbox te kopen. Zo kan je toch wat extra geld besparen op eten en drinken. Hoe doe je dat dan? Je koopt best op voorhand eten en drinken in een supermarkt voor een paar dagen. ‘s Morgens voor vertrek kan je een lunchpakket maken met wat extra drank en versnaperingen voor onderweg. In een koelbox blijft je eten en drinken niet alleen langer koeler maar ook lekkerder. Als toevoeging kan je een zak ijs in je koelbox leggen. Zo blijft je eten en drinken nog langer fris en je portemonnee hoef je de hele dag niet boven te halen bij (dure) wegrestaurants!

6 GPS

Als je voor langere tijd op roadtrip gaat, kan je best zelf een GPS aanschaffen en meenemen. Veel autoverhuurbedrijven bieden voor een extra kost een GPS aan maar zelf één kopen blijft de beste en goedkoopste oplossing. Een GPS gebruik je namelijk in je dagelijkse leven ook en het is geen moeite om deze mee op reis te nemen. Vergeet niet om je (internationale) kaarten up-to-date te houden!

7 Rijgedrag

Goedkoper op roadtrip gaan kan ook met je rijgedrag.  Het veranderen van je rijgedrag kan bijgevolg geld besparen. Hoe dan? Door bijvoorbeeld je gaspedaal sneller los te laten bij een rood of oranje licht in plaats van hevig op je rem te duwen net voor het verkeerslicht. Hierdoor zal je minder benzine verbruiken wat je dus ook minder geld zal kosten. Je bandenspanning controleren voor vertrek, is altijd een goed idee. De juiste bandenspanning kan je veel benzine besparen. Waar je ook best rekening mee houdt, is dat je op eenzelfde tempo rijdt gedurende je roadtrip. Agressief rijden vraagt meer benzine en het kan ook nadelig zijn voor je auto. Een roadtrip kan je best steeds op een rustige manier maken.

Goedkoper op roadtrip

Wil jij ook graag op roadtrip binnenkort? Dan kan je zeker deze 7 tips om goedkoper op roadtrip te gaan gebruiken! Wil je graag je komende reis zo goedkoop mogelijk houden? Dan hebben wij voor jou de ideale tips! Vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Instagram om nog meer nieuwe tips te krijgen. Elke dinsdag kan je hier onze beste reistips vinden. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.