Blogpost

Reisgids Griekenland

Griekenland is een populaire bestemming voor Belgen en Nederlanders om op vakantie te gaan in de zomer. Wat niet zo vreemd is aangezien het hier in de zomer heerlijk warm is. Griekenland staat gelijk aan zon, zee, strand en een stevige portie cultuur. Vooral de Griekse eilanden zijn populair, denk maar aan Kreta, Kos, Rhodos, Santorini en vele andere eilanden. Al is een citytrip op het vasteland in Athene zeker ook de moeite! Een ander voordeel als toerist in Griekenland is dat je er meer voor je geld krijgt dan thuis. Ondanks het feit dat ze ook hier met de euro betalen.

Vliegtickets

Hoewel de meeste mensen die naar Griekenland trekken een all-inclusive reis boeken bij een reisorganisatie, kan je natuurlijk ook je vliegtickets apart boeken. Dit is een veel goedkopere oplossing. Zo betaal je tussen de 15 en 100 euro voor een enkeltje naar één van de Griekse eilanden of Athene. De exacte prijs is afhankelijk van het seizoen. Een zo goedkoop mogelijk ticket boeken doe je met deze tips.

Accomodaties

De populairste manier van overnachten in Griekenland is uiteraard in een hotel en het liefst met een zwembad. Natuurlijk is dit niet altijd even goedkoop en al zeker niet in Mykonos en Santorini, de populairste en duurste eilanden. Op deze eilanden betaal je al gemakkelijk 120 euro per nacht voor een degelijk hotel. Terwijl dit op eilanden als Kreta en Corfu al voor de helft kan. Een goede Airbnb kan je al vinden vanaf 30 euro per nacht. Al moet je dan wel goed zoeken.

Gratis reisgids van Griekenland
Op het strand in Kreta
Klooster in Griekenland

Vervoer in Griekenland

Auto huren

Een auto huren om het vasteland of één van de eilanden te verkennen is zeker een aanrader. Dit omdat taxi’s in vergelijking met een huurauto tamelijk duur zijn. Je kan al een wagen huren vanaf 40 euro per dag. Je kan deze wagens huren aan de luchthaven, in de toeristische zones en zelfs in je hotel. Op voorhand plannen is in Griekenland niet nodig. Let wel op, want bij veel organisaties wordt de schade aan de auto op voorhand niet opgeschreven. Neem voor je vertrek dus foto’s van de volledige auto. Inclusief van je dashboard. Dit voorkomt problemen achteraf.

Bussen

Ook de bus is een perfect vervoersmiddel in Griekenland. Want het openbaar vervoer is op vele plekken van goede kwaliteit. De prijzen van de bus kunnen van eiland tot eiland verschillen, maar deze zullen nooit hoog zijn. Let wel op, op sommige eilanden moet je jouw ticket op voorhand in één van de plaatselijke winkeltjes kopen (bijna iedere winkel verkoopt deze) of in je hotel. Dit is uit veiligheidsredenen voor de buschauffeur die geen cash geld bij zich heeft.

 

Trein

Op de eilanden in Griekenland ga je bijna tot geen treinen tegenkomen. Op het vastenland is dit wel het geval. Zo is er een heel goed treinnetwerk tussen Athene en Thessaloniki. Koop je treinticket wel aan een loket, want op de trein zelf betaal je dubbel. Ben je met meer dan 6 dan heb je ook nog eens een extra korting van 30 procent. Meer informatie kan je terugvinden bij deOSE de treinmaatschappij van Griekenland.

Veerboten

Een van de meest gebruikte transportmiddelen door toeristen in Griekenland is ongetwijfeld de veerboot. En dat komt dan vooral door de populariteit van eilandhoppen. De prijzen kunnen enorm van elkaar verschillen. Dit kan van 20 euro gaan tot 250 euro, afhankelijk van de afstand en het aanbod. Zie wel dat je altijd op tijd aan de veerboot bent, deze vertrekt namelijk heel stipt! Wat je niet van alle vervoersmiddelen in Griekenland kan zeggen.