Jamaica 🇯🇲

Jamaica is een eiland ten zuiden van Cuba dat iedereen vooral kent van Bob Marley en zijn prachtige reggae-muziek. Maar natuurlijk is dit land meer dan reggae alleen. Zo heb je er natuurlijk ook nog de prachtige natuur en leuke (verlaten) stranden. Maar ook de zon en een heel leuke vibe die je alleen hier zal tegenkomen. Kortom, Jamaica is een echte aanrader, en vooral heel gemakkelijk te bereiken vanuit België en Nederland.

Onze ervaringen

Jamaica Montego Bay

Handige weetjes Jamaica

Beste reisperiode

Hoewel je in Jamaica nooit echte lage temperaturen hebt, is het voor een optimale vakantie toch aangeraden om buiten het regen- en orkaanseizoen te gaan. Je reist dus het best naar Jamaica in de maanden december, januari, februari, maart, april, juni en juli.

Vliegtickets

Vliegen naar Jamaica is buiten zijn 11 uur onderweg niet zo heel moeilijk. Want je hebt namelijk een rechtstreekse vlucht vanuit België naar Montego Bay met Tui voor een gemiddelde prijs van 250 euro voor een enkeltje. In juni zit deze prijs zelfs rond de 160 euro. Je kan deze trip in de schoolvakanties ook maken vanuit Nederland, maar je betaalt dan wel gemiddeld 600 euro per ticket. Is er geen rechtstreekse vlucht vinden op jouw gewenste datum? Dan kan je er ook geraken via een overstap in Amerika of Londen. Deze prijzen beginnen bij 400 euro voor een enkeltje.

Accommodatie

Natuurlijk is de prijs van een accommodatie afhankelijk van waar je op het eiland iets gaat boeken. Zo ga je in het toeristische gebieden altijd iets meer betalen. Maar je kan in Jamaica al een gewone hotelkamer vinden van 30 euro voor een nacht en vanaf 120 euro een all-in hotel, wat goed meevalt als je met twee bent want je hoeft namelijk geen eten of drinken meer te kopen. Een deftige Airbnb kan je al vanaf 20 euro per nacht vinden, al kan dit in sommige regio’s al vanaf 15 euro. En hostel is in vergelijking misschien wat duur omdat je hier toch ook al gemakkelijk 14 euro voor betaald.

Wat te doen in Jamaica?

Wat te doen in Montego Bay? Jamaica

Vervoer

Auto huren

Niets leuker dan een roadtrip maken. Toch zijn er enkele dingen waar je moet op letten. Zo moet je minstens 21 jaar zijn en al 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs voor je een wagen mag huren in Jamaica. Ook wordt er in Jamaica links gereden aangezien dit vroeger een Engelse kolonie was. Een wagen huren kan al vanaf 35 euro per dag voor het kleinste model. Je kan dit ook boeken via het Nederlandse bedrijf Sunnycars maar dan betaal je wel 120 euro voor een dag. Het grote voordeel hiervan is wel dat je goed verzekerd bent en dat je geen enkel probleem zal tegenkomen ter plaatse.

Bus

In steden als Montego Bay en Kingston is het busnetwerk uitstekend. Daarbuiten ben je vaak aangewezen op kleinere busjes die vaak in privé handen zijn. Je kan deze bussen nemen door ze te laten stoppen aan de weg, aangezien er niet veel bushaltes zijn. De bestemming van de bus staat vaak vooraan met een bordje aangegeven. Wil je langere afstanden maken met de bus dan kan je terecht bij Knutsford Express. Deze busmaatschappij verbind bijna elke stad met elkaar. En deze is helemaal niet zo duur. Zo betaal je voor een rit van Kingston naar Montego Bay maar 24 euro. Wat goed meevalt voor een rit van bijna 4 uur. De bussen zijn ook heel comfortabel en veilig.

Taxi

De taxi’s in Jamaica kan je gemakkelijk herkennen door zijn rode nummerplaat. Van deze taxi’s weet je dus zeker dat ze veilig en betrouwbaar zijn. De chauffeur neemt ook vaak de rol van gids aan bij je traject, een leuk extraatje.

Enkele foto’s van onze reis in Jamaica

  • Rafting in Montego Bay

Volg ons in Jamaica

Instagram in Jamaica
Facebook in Jamaica