Veel mensen die op vakantie vertrekken, hebben het moeilijk om het werk thuis te laten. Ze kunnen maar niet ontspannen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want je werkt al hard genoeg gedurende de rest van het jaar. Die week of paar weken vakantie dat je er dan op uit trekt moet je ook echt het werk thuis laten en kunnen ontspannen. Want alleen zo zul je pas echt rust in hoofd en lichaam kunnen vinden. Misschien klinkt het gemakkelijker dan gezegd, maar het is mogelijk! Zeker met onze 5 tips.

5 tips om je werk thuis te laten

1 Bereid je vakantie voor

Bereid je vakantie goed voor en je bent al goed begonnen. Laat bijvoorbeeld al je klanten weten dat je met vakantie gaat (bijvoorbeeld in een automatische mail). En handel moeilijke dossiers of problemen op voor je vertrekt. Laat de iets kleinere dingen liggen voor als je terug bent. Zoek ook een contactpersoon die de klanten kunnen bereiken in de periode dat jij er niet bent. Spreek vervolgens in jouw voicemail  de contactgegevens van deze persoon in. Doe hetzelfde bij je gewone mail met een automatisch antwoord en je bent op dat vlak al gerust.

2 Laat je gsm thuis

Je gsm thuis laten is de meest ideale manier om helemaal afgezonderd te zijn van je werk. Wanneer je gsm voor het werk dezelfde is als die voor de privé is dit echter niet altijd zo gemakkelijk. Wat je wel kan doen is je gsm in de hotelkamer laten liggen of hem volledig uit zetten gedurende de hele dag. En wanneer je hem dan nodig hebt voor privézaken kan je hem daarvoor opzetten.

3 Schrijf je idee op

Vaak krijgen mensen op vakantie en heel goed idee om toe te passen op het werk. Dit is natuurlijk niet slecht, maar het zorgt er wel voor dat je bezig blijft met je werk. De fout die de meeste mensen dan maken is namelijk om dit meteen door te geven naar hun werkplek. Doe dit echter niet en schrijf je idee gewoon op. Want vaak zorgt bellen al voor een heleboel andere informatie die jou helemaal uit de vakantiesfeer neemt. Je idee en je werk gaan niet lopen, maar je vakantie loopt helaas wel verder.

Ontspan door je werk thuis te laten
genieten van vakantie in Toscane
Werk thuis te laten

4 Ruim je werkplek op

Je werkplek opruimen voordat je vertrekt kan er mee voor zorgen dat het jouw lukt om je werk thuis te laten. Het zorgt er niet alleen voor dat je met een gerust gemoed op reis kan vertrekken, maar het zorgt er ook voor dat je met iets meer plezier terug gaat  werken na je vakantie. In een propere werkomgeving beginnen is veel aangenamer.

5 Leg jezelf geen druk op

Leg jezelf geen druk op en probeer vooral niet te denken aan al het werk dat opgestapeld wordt omdat jij er een week of twee niet bent. Want die berg gaat echt niet kleiner worden omdat jij je er druk in maakt. Plus je begint toch beter uitgerust aan die berg werk dan helemaal gestresseerd. Wanneer je dit niet kan loslaten zal het volgens ons ook niet lukken om je werk thuis te laten.

Wat doe jij?

Wat doet jij om je werk thuis te laten tijdens vakantie? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar nog meer tips voor tijdens het reizen? Neem dan zeker een kijkje bij al onze tips om je reis goedkoper en aangenamer te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.