Wij vertrekken vandaag naar het adembenemende Mexico, Mexico wordt niet voor niets ‘Het land van al jouw dromen’ genoemd. Mexico is al zeer lange tijd onze droombestemming. Wij denken bij Mexico meteen aan wuivende palmbomen, parelwitte stranden en veel lekker eten. En natuurlijk zuiderse muziek! Maar Mexico heeft nog veel meer te bieden. Wij vertellen je hier waarom wij naar Mexico reizen en waarom je dit land nu meteen op je bucketlist moet zetten (als dat nog niet het geval was)!

Cultuur in Mexico

Mexico kent een rijke geschiedenis als het op cultuur aan komt. Verschillende landen, waaronder Spanje, Amerika en zelfs Afrika hebben de cultuur van Mexico mee vorm gegeven. Denk maar aan de talrijke overgebleven Maya-tempels die als ruïnes over het hele land verspreid liggen.

In Mexico spreken ze Spaans. Toch is dit Spaans een ander soort Spaans dan ze in Spanje spreken. Mexicaans-Spaans kent invloeden van Indiaanse talen en ook de uitspraak is vaak anders. Wijzelf houden wel van het Mexicaans-Spaanse taaltje.

De meeste Mexicanen zijn katholiek opgevoed en dit leunt dus sterk aan bij onze cultuur. Ook de muziekgenres uit Mexico vinden wij fantastisch. Er is een gigantische verscheidenheid aan muziekstijlen waaronder son, polka, latino, pop, rock, … En dat is net zoals bij ons maar dan nog gevarieerder!

Nog een reden waarom wij zo van de Mexicaanse cultuur houden, is omdat Mexico erg gastvrij is. Familie wordt als het belangrijkste gezien en Mexicanen houden ervan om samen te zijn. Tradities worden nog steeds gevolgd. Denk maar aan de dag dat ze de doden herdenken.

Op vlak van eten en drinken, kom je in Mexico ook niets te kort. Mexico heeft één van de meest diverse keukens ter wereld. Mexicaans eten is geïnspireerd op Spaanse ingrediënten, maar vooral de Indiaanse ingrediënten zijn overheersend in de keuken. Denk dan aan tomaten, pepers, avocado en natuurlijk ook chocolade. Typische specialiteiten uit Mexico zijn taco’s en enchilada’s. Typische Mexicaanse dranken zijn vooral de bekende sterkedrank tequila en ook Corona bier. Beiden zijn afkomstig uit Mexico.

Landschap en klimaat

Mexico is bijna volledig omgeven door water. In het noorden grenst het land aan de Verenigde Staten en in het Zuiden aan Guatemala en Belize. Dit zijn eveneens erg mooie landen.

Mexico kent een gevarieerd landschap. Het is een relatief groot land dus is het ook normaal dat er zowel bergen, stranden als oerwoud te vinden zijn. Wij vinden Mexico zo prachtig omwille van de mooie natuur die er te vinden is. Er is veel groen te zien maar eveneens fantastische stranden. Ook sommige steden en dorpen zijn erg mooi omwille van het kleurrijk uitzicht.

Omdat Mexico relatief groot is, kent het land ook verschillende klimaten. Je vindt er woestijn en steppeklimaten, mediterraanse klimaten en tropische (regenwoud) klimaten. Over het algemeen kan men stellen dat het in Mexico zuiders warm is. Zeker de zomermaanden kunnen heet zijn met een temperatuur voorbij de 30°C. Let op: in dit seizoen komen er ook wel eens orkanen en tropische stormen voor! In het noorden valt het dan soms weer voor dat het sneeuwt.

Sfeer

Mexico is voor ons een prachtig land omwille van al zijn troeven die samen komen. De zuiderse muziek, de tradities, de geschiedenis, het eten en drinken, de gewoontes en het weer maken dit voor ons een droombestemming. Al deze factoren maken het een land dat de moeite waard is om minstens één keer in je leven te bezoeken. De sfeer in Mexico trekt ons enorm aan. Echt het land van jouw dromen dus.

Jouw dromen?

Wat is jouw droombestemming? Staat Mexico, net als bij ons, hoog op je bucketlist aangeschreven? Of verkies je een ander land? Laat het ons weten wat jouw dromen zijn in de comments.

Heb je zin gekregen om te reizen? Bekijk dan eerst even onze budgettips om de goedkoopste vliegtickets te scoren. Wanneer je ook graag naar Mexico wil reizen, kan je best onze berichten de komende maand(en) blijven volgen. We geven namelijk veel tips om naar dit prachtige land te reizen. Heel handig dus!

Je kan onze reis ook volgen via onze Facebookpagina of Instagram.

14 reacties

 1. Wauw super! Een uitwisseling is fantastisch, dan kan je echt vergelijken met elkaar. Zelf hebben wij ook een vriend wonen in Mexico en die is ook al eens in België geweest. Altijd fijn om elkaar te bezoeken!

 2. Dag Anja. Dat klopt dat je veel negatieve zaken over Mexico hoort. Toch kunnen wij zeggen dat veel hiervan overdreven is. In elk land moet je voorzichtig zijn etc. In Mexico hebben wij ons nog geen enkel moment onveilig gevoeld. In tegendeel, op elke plek waar we komen voelen wij ons heel hard op ons gemak. We hebben nog niets negatiefs tegen gekomen (geen overvallen, geen drugs gezien, geen oplichterij, geen diefstal,…). Natuurlijk zijn we hier nog niet zo lang en zullen je dan ook op de hoogte houden over onze ervaringen na deze reis (na anderhalve maand hier te zijn in verschillende regio’s). Dan kunnen we een heel eerlijke mening geven, want we begrijpen je bezorgdheid. Tot nu toe zou ik zeggen: Prachtig land, met veel cultuur en ontzettend lieve mensen! Zeker een aanrader om naartoe te reizen!

 3. Super dat je hier al geweest bent, Manon! Toevallig, wij deden gisteren een cenote en dat is inderdaad prachtig! Dankjewel en blijf vooral onze verhalen volgen 😉

 4. Helemaal akkoord! Bali lijkt ons ook een erg mooie plek. Wij kozen Mexico inderdaad voor de cultuur, mooie stranden en het lekkere eten. Zeker ook de moeite waard!

 5. Mijn zusje heeft een jaar lang, in het kader van een uitwisselingsprogramma, een Mexicaans meisje in huis gehad. Ze hebben haar inmiddels in Mexico bezocht en daar een geweldige reis gemaakt. Wat mijn droombestemming is, weet ik niet, dat wisselt nogal eens

 6. Blijf het lastig vinden: enerzijds lijkt het land me fantastisch, anderzijds hoor je veel over criminaliteit in Mexico.

 7. Jaaaaaa Mexico! Ik ben er afgelopen januari drie weken geweest en het was er fantastisch. Wat een lieve mensen inderdaad, en prachtige cultuur. Ik had nooit eerder een cenote gezien, wat is dat mooi zeg! Heel veel plezier in Mexico 🌴

 8. Mexico is idd mooi ik ben zelf in Puerto vallarta en Acapulco geweest. Ik heb nog zoveel plaatsen in de wereld op mijn Bucket list staan 😃👍🏻

 9. Hoewel Mexico mij inderdaad ook niet verkeerd lijkt, staat Bali toch op nummer #1 op mijn Bucket list. Beide prachtige landen en lekker eten! 😄

 10. Mexico is heerlijk, dus sowieso de moeite waard! Cultuur, zon, zee, strand, fijne mensen en ambiance = Mexico in een notendop. We doen een rondreis, dus op dat vlak een roadtrip, maar we verplaatsen ons met het openbaar vervoer en dat is eigenlijk best goed te doen! Een auto huren kan uiteraard ook maar het verkeer is hier toch anders als bij ons en we vinden het veiliger om (nog) niet zelf met de auto hier te rijden. Het vraagt toch enige voorbereiding (andere verkeersregels). Zeker een aanrader om eens naartoe te trekken!

 11. Ben benieuwd of jullie ons kunnen inspireren voor een tripje naar Mexico. Ook op roadtrip daar of openbaar vervoer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.