Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wadi Rum Jordanië bij nacht

  5 tips om jouw ideale droombestemming te vinden

  5 tips om jouw ideale droombestemming te vinden

  Voor ons was het eigenlijk niet zo moeilijk om onze ideale droombestemming te vinden omdat we deze al lang in onze gedachten hadden. Nu we voor bijna twee maand in Mexico zijn geweest, zijn we alweer op zoek naar een nieuwe reisbestemming.  Wat deze bestemming is, zal in de toekomst wel duidelijk worden. Natuurlijk hebben wij enkele dingen toegepast om deze locatie te vinden. En deze hebben we voor jullie even in een lijstje gegoten zodat ook jullie je ideale reisbestemming vinden!

  1 Budget

  Het belangrijkste is en blijft spijtig genoeg je budget. Bereken eerst wat je kan en wil uitgeven en over welke periode je dit gaat uitgeven. Stel je hebt 3000 euro en je wil 2 maanden op reis, dan is Amerika geen optie. Maar wil je maar 2 weken gaan, dan kan je er zelfs heel chique mee gaan reizen. Het budget bepaald dus wel degelijk waar je naartoe gaat. Zo zijn Azië en Zuid-Amerika veel goedkoper dan bijvoorbeeld Europa of Noord-Amerika.

  2 Klimaat

  Nadat je alle landen hebt geselecteerd die binnen je budget passen, is de volgende stap het kiezen van welk klimaat je wil. Wil je warme landen of eerder koude landen bezoeken? Heel gemakkelijk te selecteren dus, maar wel noodzakelijk in het vinden van jouw droombestemming. Je kan zelfs nog wat verder gaan selecteren. Wil je graag een relaxte strandbestemming of eerder een actieve bestemming om te wandelen? Of misschien wel een mix van de twee.

  3 Cultuur

  Nadat je weet welk klimaat je wil en wat je er voor wil betalen, zijn er normaal al een heel deel landen uitgesloten. Het volgende wat jij je dan moet afvragen is, welke cultuur jou het best ligt. Hou je bijvoorbeeld meer van de Spaans getinte gerechten dan kies je beter een land uit Latijns-Amerika, of misschien hou je wel van de Aziatische keuken. Dit zijn dingen waar je toch rekening moet mee houden, want voor de meeste mensen is eten een belangrijk onderdeel van reizen. Al is cultuur meer dan alleen eten. Zo waren wij al jaren gefascineerd door de Maya-cultuur wat onze keuze voor Mexico alleen maar logischer maakte.

  Sayulita droombestemming
  Cultuur en natuur in Italië
  Droombestemming Machu Picchu

  4 Rust of feesten

  En de laatste beslissing die je moet gaan maken is of je het rustig aan wil doen op reis of niet. Want ook dat sluit vaak een heleboel bestemmingen uit. Zo hadden wij ooit de keuze tussen Menorca en Mallorca. Deze twee eilanden zijn eigenlijk vrij gelijkend op elkaar, alleen is Menorca veel rustiger. In Mallorca kan je meer uitgaan. Omdat wij echt naar rust op zoek waren, hebben wij toen voor Menorca gekozen. En daar hebben wij geen spijt van gehad.

  5 Vakantiebeurzen

  Normaal zou je nu al een idee van jouw ideale droombestemming moeten krijgen. Is dit echter niet het geval, dan kan je altijd naar een vakantiebeurs gaan. Niet dat je daar meteen iets moet vastleggen, maar je kan er veel gratis reisbrochures en informatie krijgen, die je kunnen inspireren en info geven. Wij doen dit zelf ook altijd en het maakt onze bucketlist alleen maar groter. Of je kan natuurlijk nog altijd onze reisblog volgen voor inspiratie.

  Wat is jouw droombestemming?

  Wat is jouw ideale droombestemming? Laat het ons zeker weten in de comments. We zijn zeer benieuwd en misschien brengt het ons wel op ideetjes. Want die zijn altijd welkom!

  Wil je nog meer inspiratie voor jouw droombestemming te vinden? Volg ons dan zeker op Facebook of op onze Instagram.

  Comments

  • 8 juli 2018

   Fijne tips! Mijn favo vakantiebestemming zijn de Malediven: we gingen er vorig jaar op huwelijksreis en beter dan dat wordt het vast nergens…

   reply
  • 9 juli 2018

   Mijn favoriete land is Spanje, maar ik zou nog zoveel willen zien, de Maladiven, Rome, Curacao… wauw!

   reply
  • 9 juli 2018

   Gewoon hier in Nederland! Ik ben gek op Ameland en Texel!

   reply
  • 9 juli 2018

   Mijn ideale bestemming is vlakbij: gewoon thuis. Ik houd erg van rust, en omdat ik op het platteland woon heb ik dat hier op de drempel.

   reply
  • 9 juli 2018

   Dat zijn fijne overzichtelijke tips! Wij blijven in Nederland, en beginnen volgende week met twee nachtjes Beekse Bergen, genieten met ons dochtertje 😀

   reply
  • 9 juli 2018

   Mijn droombestemming? Nou, je mag mij altijd een paar weken in Oostenrijk neerzetten, althans, buiten de winter om dan hoor!

   reply
  • 9 juli 2018

   Wat een super handige tips! Mijn favoriete vakantie lans is Cyprus(Paphos). Graag zou ik wel nog eens naar Zuid-Afrika, Malediven of curacao!

   reply
  • 9 juli 2018

   Ik denk aan een heerlijk zomers land waar ik met mijn cocktail op het strand naar mensen kan loeren .

   reply
  • 13 juli 2018

   Interessante tips! Wij houden er van om naar het noorden te reizen. Helaas zijn de boodschappen in de Scandinavische landen wat duurder dan gewoonlijk. We bereiden ons goed voor en nemen daarom al heel wat mee om daar klaar te maken op de camping.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.