Het wordt stilaan terug een beetje kouder en daarom geven we vandaag 6 ultieme tips voor wie wil kamperen in de winter. Want als je gaat reizen in de winter met een caravan of motorhome, zijn er toch een aantal dingen waar je moet op letten. En die dingen geven we je hieronder in 6 tips weer.

1. Voldoende gas

Controleer of je voldoende gas op voorraad hebt voor je vertrekt. En hou er vooral rekening mee dat je in de winter meer gas verbruikt als in de zomer! Het kan misschien handig zijn om een elektrisch vuurtje mee te nemen om je eventueel uit de nood te helpen.

2. Laat je waterleidingen niet bevriezen

Dit moet je eigenlijk al controleren bij de aankoop van je caravan. Wanneer de waterleidingen aan de buitenkant van de caravan geplaatst zijn, is deze caravan niet geschikt om in de winter te gebruiken! Wanneer dit dus wel het geval is, verander je dit best. Dit kost je nu misschien enkele euroโ€™s maar het zal je veel ellende besparen. Indien ze toch bevroren zijn kan een haardroger van pas komen.

3. Leg vloermatten neer

Vloermatten kunnen zorgen voor een extra isolatie. En dat kan in de winter wel handig zijn! Plus het is ook nog gezellig om over te wandelen.

4. Een schoorsteenverlenging

Stel, het heeft zwaar gesneeuwd en op je caravan ligt een pak van 30 cm. Dan kan het handig zijn dat je een schoorsteenverlenging hebt. Deze zorgt er voor dat je gewone schoorsteen niet verstopt geraakt met sneeuw. En dat je niet om de 2 minuten naar buiten moet om sneeuw te scheppen.

5. Sneeuwkettingen

Ook sneeuwkettingen mag je zeker niet vergeten! Ook indien er geen sneeuw opgegeven is op jullie bestemming. In Europa kan het snel wisselen qua weer en temperatuur. En dan ben je toch gerust.

6. Batterij kachelontsteking

Plaats uit voorzorg een nieuwe batterij in de kachelontsteking. Je haalt best een hittebestendige bij de dealer. Je weet maar nooit!

 

Kamperen in de winter

Zo dit waren onze 6 ultieme tips die wij gebruiken wanneer we met onze caravan in de winter reizen. Hebben jullie nog andere tips? Laat ze ons dan zeker weten in de comments of op Facebook.

Nog op zoek naar meer tips? Kijk dan zeker ook eens bij onze reistips. Volgende week dinsdag een nieuwe lading tips. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.