Alle Belgische Luchtvaartmaatschappijen

No comments

In deze lijst kan je alle Belgische luchtvaartmaatschappijen terugvinden. Momenteel zijn dat er 5. Wat voor een klein land als België zeker niet slecht is. Al zijn niet al deze maatschappijen beschikbaar voor iedereen. Ken jij ze allemaal?

Belgische Luchtvaartmaatschappijen

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België. Het spreekt voor zich dat de thuisbasis van deze maatschappij in Brussel (Zaventem) gevestigd is. Brussels Airlines heeft momenteel (2019) 50 vloten en vliegt naar meer dan 90 landen binnen en buiten Europa. Deze vliegmaatschappij behoort tot de Lufthansa groep en van de Star Alliance groep. Brussels Airlines werkt ook wel eens samen met Thomas Cook, dit is echter geen Belgische maar een Engelse maatschappij.

Tui Fly

Misschien wel een van de meest gebruikte en gekende Belgische luchtvaartmaatschappij is het vroegere Jetair, nu TUI Fly. Ook TUI Fly kent zijn thuisbasis op Zaventem al kunnen zij soms wel eens uitwijken naar een andere luchthaven in België. Tui heeft momenteel een 100-tal bestemmingen en biedt ook All-in formules aan, waarbij je accommodatie en vlucht tegelijk geboekt wordt. Momenteel heeft TUI Fly 34 vloten en zijn er nog 15 nieuwe vliegtuigen op komst.

ASL Airlines Belgium

ASL Airlines Belgium is een vrachtluchtvaartmaatschappij. Het vervoert dus geen toeristen. Deze maatschappij, dat vroeger de naam TNT Airways had, vliegt vooral van de luchthaven in Luik. Deze maatschappij vliegt over de hele wereld.

Luxaviation

Luxaviation is sinds kort de nieuwe naam voor Abelag. Een Belgische luchtvaartmaatschappij dat vooral gespecialiseerd is in VIP en zakenvluchten, medische vluchten en ook wel helikoptervluchten. Deze maatschappij is dus zeker niet één van de goedkoopste maatschappijen in België en wordt nauwelijks of nooit gebruikt door het gewone volk. En hoewel zijn hoofdzetel in Zaventem ligt kan je van op elke luchthaven deze vliegtuigen nemen.

Air Charters Europe

Misschien wel de jongste en minst bekende Belgische luchtvaartmaatschappij is de Air Charters Europe. Deze maatschappij speelt in op groepsreizen. Want je kan namelijk met een groep een vliegtuig plus crew huren bij deze maatschappij. Ook de bestemming binnen een straal van 3000 km kan jezelf bepalen. Let wel op, deze privéjet is niet goedkoop!

Alle Belgische luchtvaartmaatschappijen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.