Wat is een Artiestenreis?

No comments

Wat is een Artiestenreis?

Een artiestenreis is een reis waarbij je samen met bekende mensen op reis gaat. Dit kunnen muzikanten zijn in een muziekreis maar het kan evengoed een komiek zijn. Ook met acteurs op reis gaan is tegenwoordig een mogelijkheid. Zo biedt Projectreizen een reis aan met de acteurs van de populaire Belgische serie Thuis. Een artiestenreis heeft meestal wel een iets grotere kostprijs maar er is dan ook bijna constant entertainment aanwezig. De laatste jaren zijn er ook radiozenders die een artiestenreis organiseren, al ligt de nadruk op deze reizen wel op muziek.

Wat voor soort reizen?

Hoewel de populairste manier om een artiestenreis te maken een cruise is, heb je de laatste jaren ook enkele andere mogelijkheden. Zo kan je met het vliegtuig gaan (soms zelfs al met entertainment op het vliegtuig) en, de populairste manier na een cruise, met de bus. Dit soort reizen trekt vooral een iets ouder publiek aan. Meestal omdat deze reizen worden aangeboden door reisbureaus voor een iets ouder publiek.

Een Artiestenreis meer dan artiesten?

Een artiestenreis is natuurlijk meer dan de bekende mensen die voor entertainment zorgen. Want vaak start dit entertainment pas in de avond. Overdag kan je dan leuke tours maken of leuke uitstapjes doen in de omgeving. Je kan de planning volgen of op jezelf eens een kijkje gaan nemen. Zeker bij een cruisevakantie heb je zelf nog heel veel vrijheid overdag. Bij een muziekvakantie ligt dit wel iets anders, omdat de focus dan echt op muziek ligt. Ook bij een busreis heb je vaak een strakkere planning.

Bestemmingen?

Een artiestenreis kan naar overal gaan en zeker met een cruiseschip. Toch zijn er enkele landen die toch altijd terugkeren. Dit zijn vooral de budgetlanden Griekenland,Turkije en ook Spanje.

Benieuwd naar onze reisverhalen of op zoek naar reistips? Dan kan je altijd eens een kijkje nemen op onze blog.

Wat is een Artiestenreis?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.