Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat zijn de big 5 van het water?

  Wat zijn de big 5 van het water?

  Wat zijn de Big 5 van het water?

  De big 5 van het water, of ook wel eens de ‘The Marine 5″ genoemd, zijn de 5 meest spectaculaire dieren van het water. Wat een verschil is met de big 5 van het land. Want dit zijn niet de spectaculairste dieren van het land maar de moeilijkst te vangen dieren. Want in tegenstelling tot het land komt deze term niet van het jagen maar is het vooral een term ontwikkeld door reisbureaus. Deze big 5 is bijna geen enkel land in één keer te zien. Op Zuid-Afrika na dan. Je kan ze nabij Kaapstad met wat geluk allemaal spotten.

  De big 5 van het water

  Dolfijn

  De meest populaire van deze big 5 van het water is ongetwijfeld de dolfijn. En dat komt dan vooral door zijn aaibaarheidsfactor. Doordat dolfijnen graag op ondiepe stukken leven kan je deze op veel plaatsen bekijken met georganiseerde tours. Omdat deze niet ver van de kust vertoeven. De dolfijn komt ook overal ter wereld voor.

  Zeehond

  Ook zeehonden kan je bijna overal ter wereld spotten en ze tonen zich ook heel gemakkelijk. Dat komt vooral door zijn liefde voor de zon. Helaas zijn er wel veel zeehond-soorten bedreigd vanwege de illegale jacht op deze mooie dieren.

  Week in Zuid-Afrika zeeleeuw

  Haaien

  De gevaarlijkste en door vele de meest gevreesde van de big 5 van het water is ongetwijfeld de haai. Wat niet abnormaal is, want er zijn dan ook veel films over gemaakt. Toch zijn er meer soorten die niets aan de mens doen dan degene die dat wel doen. Maar je zou maar eens de verkeerde moeten tegenkomen natuurlijk.

  Pinguin

  Ook de pinguïn heeft een enorm grote aaibaarheidsfactor wat er voor zorgt dat hij in deze lijst staat natuurlijk. Vaak denken mensen dat je een pinguïn alleen in Antarctica kan zien. Maar het tegendeel is waar, je kan ze ook in Afrika, Zuid-Amerika en Australië spotten.

  Puiguins Spotten in Zuid-Afrika

  Walvis

  De spectaculairste van deze big 5 van het water is de walvis. Deze spotten zal je altijd bijblijven. En dat komt dan vooral door zijn grootte. Want een walvis kan tot wel 33 meter lang zijn. Helaas zijn de meeste soorten walvissen uitgestorven door de jacht. Het is ook moeilijk om ze te vinden.

  Heb jij ze al gespot?

  Heb jij deze big 5 van het water al gespot? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wil je deze zeedieren mee beschermen? Kijk dan zeker even hier.

  Wat zijn de big 5 van het water?