Wat is de Hana Highway?

No comments

Wat is de Hana Highway?

De Hana Highway is een 82 kilometer lange weg doorheen het prachtige landschap van Hawaii. Deze route word door vele beschouwen als de mooiste route op aarde. En veel zal het ook niet schelen. Want deze weg die start in Kahului en eindigt in Hana is ook echt adembenemend. Met prachtige uitzichten op kust en een passage door de diverse fauna en flora in het regenwoud. Deze route is door zijn vele bochten en soms smalle wegen wel heel veeleisend en vermoeiend om te rijden.

Hoogtepunten Hana Highway?

De Hana Highway zijn grootste troef is natuurlijk de reis zelf. Met voldoende stopplaatsen om van het uitzicht te genieten. Daarnaast heb je ook nog enkele ander mooie plekken om te stoppen. Zoals Baldwin Beach waar je kan genieten op het strand. Of gaan kijken naar de watervallen Twin Falls of de upper waikani falls in de jungle. Ook kan je vanuit deze weg enkele speciale wandelingen doen zoals de Waikamoi Nature trail. Wat een pad is doorheen het regenwoud.

Wanneer deze route?

Je kan het hele jaar door rekenen op warm weer in Hawaii. Alleen ga je voor de Hana Highway best in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Je hebt in deze maanden namelijk iets minder kans op regen. Al is het verschil met de andere maanden miniem. Wil je naast deze route ook gaan surfen in Hawaii? Dan ga je best in de maanden van november tot februari. (ook voor walvissen te spotten is dit de beste periode.

De route zelf jou je gemakkelijk op één dag kunnen afleggen. Maar wij raden aan om hier toch wat meer tijd voor uit te besteden. Dat zorgt er niet alleen voor dat je niet misselijk word van alle bochten. Maar ook dat je de tijd hebt om te genieten van de uitzichten en natuur. Je hebt op deze route enkele plekken waar je kan overnachten waaronder ook een paar campings. Je hoeft dus niet meteen deze Hana Highway volledig aft te leggen. Let wel op, in het hoogseizoen kan je hier soms wel wat file hebben.

Wat is de Hana Highway?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.