Wat is de Highway 12?

No comments

Wat is de Highway 12?

De travelling Highway 12 is een snelweg van 211 kilometer doorheen de Amerikaanse staat Utah. Deze weg is zeer in trek bij toeristen. Wat niet raar is, want deze weg is schitterend en adembenemend. Deze weg word ook wel eens ‘het beste van Utah in één dag’ genoemd. En dat lijkt ook te kloppen met enkele passage aan een nationaal park en enkele natuurparken. Deze route is niet zo populair als de route 66 maar lokt toch elk jaar een heel aantal toeristen. De startplek van deze route kan je terugvinden in Panguitch en eindigt in Torrey. Deze weg loopt door maar één staat (highway 12).

Hoogtepunten Highway 12

Voor hoogtepunten op de Highway 12 is het niet lang zoeken met een passage door het Red Canyon, wat een prachtige rood gebergte is. Dat je bijna alleen hier zal terugvinden. Daarnaast passeer je ook nog langs Anasazi state park en Boulder Mountain. Ook kan je vanuit deze weg ook een kleine omweg maken langs Bryce Canyon. Eén van de mooiste nationale parken van Amerika! Een echte aanrader. Ook een hike aan Calf Creek Falls is zeker iets wat op je lijstje zou moeten staan.

Wanneer en hoe?

Hoewel je in de zomermaanden ideaal weer hebt om de Highway 12 te rijden. Raden wij je aan om dit in de lente en vooral herfst te doen. Dit omdat je hier dan buiten hoogseizoen bent. Wat er voor zorgt dat je minder gaat betalen voor de huur van een auto of camper. Maar ook minder voor een slaapplaats. Reizen buiten hoogseizoen is dus veel goedkoper.

Hoewel je deze route gemakkelijk op één of twee dagen kan maken. Is het toch aangeraden om hier meer tijd voor uit te besteden. Je hebt hier namelijk heel wat te zien en doen. Een week lijkt ons ideaal! Vergeet bij het afrijzen naar Amerika niet dat je een esta nodig hebt. Ook betaal je als jongere onder de 25 jaar, extra voor het huren van een wagen. Hou hier bij het budgetteren van deze reis dus rekening mee.

Wat is de Highway 12?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.