Wat is het Hoogseizoen?

No comments

Wat is het hoogseizoen?

Het hoogseizoen is een periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Dit seizoen valt bijna altijd samen met de schoolvakanties. Zo is juli en augustus het absolute hoogseizoen van Belgie en Nederland. Doordat bijna iedereen in deze periode op vakantie gaat, is het ook veel duurder om in deze periode op vakantie te gaan. Een piekmoment van toerisme kan ook het gevolg zijn van een evenement. Zoals bijvoorbeeld het carnaval in Rio de Janeiro of Dias de los Muertos in Mexico. Dit seizoen van extra toerisme is in elke land anders. Al loopt dit binnen Europa vrij gelijk.

Voor en nadelen

Voor de voordelen moet je niet lang zoeken. Want in het hoogseizoen loopt het toerisme als een geoliede machine. Alles is open en de mogelijkheden zijn enorm groot. Want sommige zaken en toeristische attracties zijn enkel open in deze periode. Er zijn zelfs enkele resorts die maar 6 maanden per jaar open zijn omdat er dan alleen genoeg toeristen zijn.

Het nadeel dan weer is dat reizen in het hoogseizoen veel duurder is dan daarbuiten. Soms kan de prijs zelfs het dubbele zijn van de prijs is laagseizoen. Ook zal je met veel meer toeristen te maken krijgen. Wat er voor zorgt dat je misschien niet altijd een plaatsje zal kunnen vinden in jouw favoriete bar of bij een excursie.

Onze ervaring met het hoogseizoen

Wij proberen het hoogseizoen zo veel mogelijk te vermijden omdat dit vaak veel duurder is dan in andere maanden. Ook vinden wij een vakantie buiten dit seizoen vaak veel unieker en leuker omdat wij dan minder last hebben van andere toeristen. Toch is het niet altijd mogelijk om dit seizoen te vermijden. Binnen Europa is juli en augustus nu eenmaal een zeer goede periode om dit continent te verkennen. Daarnaast is het door massatoerisme in veel steden zoals Barcelona een constant hoogseizoen.

Meer vragen omtrent het hoogseizoen? Stel ze dan gerust in onze comments of op onze Facebookpagina.

Wat is het hoogseizoen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.