Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is het Hoogseizoen?

  Wat is het Hoogseizoen?

  Wat is het hoogseizoen?

  Het hoogseizoen is een periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Dit seizoen valt bijna altijd samen met de schoolvakanties. Zo zijn juli en augustus het absolute hoogseizoen van Belgiรซ en Nederland omdat dit de zomervakantie op school is. Omdat iedereen in deze periode op vakantie wil, is het ook veel duurder om dan op vakantie te gaan. Een piekmoment van toerisme kan ook het gevolg zijn van een evenement. Zoals bijvoorbeeld het carnaval in Rio de Janeiro of Dias de los Muertos in Mexico. Dit seizoen van extra toerisme is in elke land anders. Al loopt dit binnen Europa vrij gelijk.

  Voor- en nadelen

  De voordelen zijn niet ver te zoeken. In het hoogseizoen loopt het toerisme als een geoliede machine. Alles is open en de mogelijkheden zijn enorm groot. Sommige bedrijven en toeristische attracties zijn enkel open in deze periode. Er zijn zelfs enkele resorts die maar 6 maanden per jaar open zijn omdat er dan alleen genoeg toeristen zijn. Daarnaast speelt ook het weer een grote rol. In de zomervakantie heb je meer kans op goed weer dan daarbuiten. Daarom kiezen nog veel mensen, ook zonder kinderen, om in die periode op reis te gaan.

  Het nadeel aan reizen in het hoogseizoen is de kostprijs. Soms kan de prijs voor een vakantie in het hoogseizoen zelfs het dubbele zijn van de prijs in laagseizoen. Ook zal je met veel meer toeristen te maken krijgen waardoor een goede planning vereist is en je beter al enkele excursies op voorhand vast legt.

  Onze ervaring met het hoogseizoen

  Wij proberen het hoogseizoen zo veel mogelijk te vermijden omdat dit vaak veel duurder is dan in andere maanden. Ook vinden wij een vakantie buiten dit seizoen vaak veel unieker en leuker omdat we dan minder last hebben van andere toeristen. Toch is het niet altijd mogelijk om dit seizoen te vermijden. Binnen Europa is juli en augustus nu eenmaal een zeer goede periode om het continent te verkennen. Daarnaast is er door het massatoerisme in grote steden zoals bijvoorbeeld Barcelona een constant hoogseizoen.

  Meer vragen omtrent het hoogseizoen? Stel ze dan gerust via de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is het hoogseizoen?