Wat zijn Intercontinentale Vluchten?

No comments

Wat zijn intercontinentale vluchten?

Bij intercontinentale vluchten vlieg je van het één continent naar het ander continent. Zo is een vlucht van Europa naar bijvoorbeeld Amerika een goed voorbeeld van zo een vlucht. Vaak word er beweerd dat je bij deze vlucht een oceaan hoeft over te steken maar dit is niet het geval. Als je van Europa naar Azië of Afrika afreist is dit niet altijd het geval. En toch is een vlucht naar deze landen een intercontinentale vlucht. Deze term zegt niets over de afstand van de vlucht. Want in sommige gevallen kan je al op 3 of 4 uur in een ander continent zitten.

Wat is er anders?

Op het vliegtuig zelf zal je niet veel verschil merken. Tenzij je een heel lange vlucht hebt naar de andere kant van de wereld. In sommige landen moet er wel met een insectenspray in het vliegtuig gespoten worden voor de deuren van het vliegtuig open gaan. Het echte verschil met een andere vlucht speelt zich af op de luchthaven. Je moet voor de intercontinentale vluchten namelijk een internationaal paspoort hebben. En voor sommige landen zoals Amerika zelfs een visum. Daarnaast hebben sommige landen ook invoerverbod voor sommige producten, ook dit word bij de douane op de luchthaven gecontroleerd.

Controle bij intercontinentale vluchten

Wij hebben al enkele intercontinentale vluchten gehad en opzich is er weinig verschil met een gewone vlucht. Alleen de controles zijn soms wel lastig en frustrerend. Want in sommige landen kan deze controle heel lang duren waardoor je soms kostbare tijd verliest. Vooral Marokko en Amerika zijn landen waar je veel geduld nodig hebt. Op voorhand opzoek wat je in orde moet maken kan je wel veel tijd besparen. In sommige landen heb je namelijk een visum nodig. Als je dit dan op voorhand al aanvraagt, bespaart dit je heel veel tijd op de luchthaven. De website van buitenlandse zaken kan je hier bij helpen.

Wat zijn intercontinentale vluchten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.