Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Reisbureau?

  Wat is een Reisbureau?

  Wat is een reisbureau?

  Een reisbureau of reisagent bemiddelt tussen de koper van de reis en de aanbieder van de reis. Dit bureau regelt alles voor jou. Jij moet gewoon zeggen welk soort reis je wil en met hoeveel personen je wil gaan. Bij dit bureau kan je zowel een vliegticket, een hotel of een hele pakketreis boeken. Het grote voordeel van deze bureaus is dat zij alles voor jou regelen. Ook als er iets mis gaat zoals bijvoorbeeld een gecancelde vlucht of extra bagage bijboeken staan zij voor je klaar. Een ander voordeel is dat zij vaak ook 24 op 24 bereikbaar zijn voor vragen. Hoewel vroeger alle reisbureaus fysiek waren, vind je tegenwoordig al veel online bureaus die hetzelfde aanbieden.

  Wetgeving

  Hoewel vroeger iedereen een vergunning nodig had voor het stichten van een reisbureau is dit de dag van vandaag niet meer nodig. Deze wet is namelijk in 2014 weggestemd. De afschaffing komt er vooral door de opkomst van online bureaus die soms in het buitenland gevestigd zijn en waar een andere wetgeving geldt. Om eerlijke concurrentie te hebben en het toerisme in Belgiรซ en Nederland te stimuleren hebben ze deze wet dus afgeschaft. Een organisatie dat pakketreizen aanbiedt moet wel aangesloten zijn bij het Garantiefonds reizen. Dit om de consument te beschermmen tegen een mogelijks faillissement.

  Enkele voorbeelden van een reisbureau

  Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende reisbureaus dat je ze onmogelijk allen kan opnoemen. Vooral online is er de laatste jaren een enorm groot aanbod bijgekomen. Enkele van de bekendste bureaus zijn Sunweb en de kantoren van TUI. Al is een reisbureau vaak ook onafhankelijk van welk bedrijf dan ook. Deze bureaus kunnen dus vaak ook verschillende reisorganisaties aanbieden.

  Onze ervaringen

  Wijzelf boeken onze reizen nooit bij een reisbureau. Om de simpele reden dat dit gewoon duurder is. Want deze bureaus werken natuurlijk ook niet gratis. Zelf je reis plannen is nog steeds goedkoper ook al krijgen reisbureaus soms kortingen van hotelketens en luchtvaartmaatschappijen.

  Wat is een reisbureau?