Wat is een Reisbureau?

No comments

Wat is een reisbureau?

Een reisbureau of reisagent bemiddelt tussen de koper van de reis en de aanbieder van de reis. Dit bureau regelt alles voor jou. Jij moet gewoon zeggen wat je wil en met hoeveel je wil gaan. Bij dit bureau kan je zowel een vliegticket, een hotel of een hele pakketreis boeken. Het grote voordeel van deze bureaus is dat zij alles voor jou regelen. Ook als er iets mis gaat zoals een gecancelde vlucht of een bagage die moet bijgeboekt worden. Een ander voordeel is dat zij vaak ook 24 op 24 bereikbaar zijn voor vragen. Hoewel vroeger alle reisbureaus fysiek waren, vind je tegenwoordig al veel online bureaus die het zelfde aanbieden.

Wetgeving

Hoewel vroeger iedereen een vergunning nodig had voor stichten van een reisbureau is dit de dag van vandaag niet meer nodig. Deze wet is namelijk in 2014 weg gestemd. Deze afschaffing komt er vooral door de opkomst van online bureaus die soms in het buitenland gevestigd zijn en waar een andere wetgeving gelde. Om een eerlijke concurrentie te hebben en het toerisme in Belgie en Nederland te stimuleren hebben ze deze wet dus afgeschaft. Een organisatie dat pakketreizen aanbied moet wel aangesloten zijn bij het garantiefonds reizen. Dit om de consument te beschermmen tegen een faillissement.

Enkele voorbeelden van een reisbureau

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende reisbureaus dat je ze niet allemaal hier kan opnoemen. Vooral online is er de laatste jaren een enorm groot aanbod bijgekomen. Enkele van de bekendste bureaus zijn Sunweb en de kantoren van TUI. Al is een reisbureau vaak ook onafhankelijk van welk bedrijf dan ook. Deze bureaus kunnen dus vaak ook verschillende reisorganisaties aanbieden.

Onze ervaringen

Wijzelf boeken onze reizen nooit bij een reisbureau. Om de simpele reden dat dit gewoon duurder is. Want deze bureaus werken natuurlijk ook niet gratis. En ook al krijgen zij vaak kortingen van hotelketens en luchtvaartmaatschappijen. Het zelf plannen kost je toch nog altijd minder als je het gaat uitrekenen.

Wat is een reisbureau?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.