In deze kennisbank over reizen vind je alle informatie terug over reis-gerelateerde onderwerpen. Van een moeilijk woord dat je niet begrijpt tot de uitleg van enkele van de belangrijkste begrippen in de wereld van het reizen. Daarnaast kan je hier ook alle roadtrip- en trail-routes terugvinden. Of proberen we een antwoord te geven op de belangrijkste vragen die de toerist vandaag bezig houdt. Deze lijst bestaat momenteel uit meer dan 200 begrippen en krijgt wekelijks nog een update. Heb je een suggestie of een vraag over deze lijst? Dan mag je dit altijd laten weten via onze contactpagina.

reizen Cambodja

Kennisbank Reizen

Alle roadtrip routes

Alle spectaculaire roadtrip routes kan je hier terugvinden! Van de Route 66 tot de Pan American Highway. Allemaal beschreven zodat jij kan ontdekken welke route het best bij jou past! Kies รฉรฉn van deze spectaculaire routes en ga op het avontuur van je leven. Ook deze lijst krijgt regelmatig een update, aangezien sommige routes in de loop der jaren wel eens kunnen veranderen. Onze favoriete route op deze lijst die wij al gedaan hebben is ongetwijfeld de Garden Route in Zuid-Afrika.

Alle Trail Routes

De populariteit van hiken neemt elke dag toe en dat komt dan vooral door de drang om terug te gaan naar de basics van de natuur. In deze lijst kan je de meest indrukwekkende trail-routes tegenkomen die dat allemaal mogelijk maken. Onze favoriete trail is ongetwijfeld de Pacific Crest Trail. Deze doorkruist Amerika en Mexico tot de grens in Canada. Een trail waar je ongeveer 6 maanden voor nodig zou hebben. Deze is weggelegd voor de geoefende wandelaar.

soorten Toerisme

Benieuwd naar welke vormen van toerisme er bestaan? Kijk dan zeker eens in deze lijst. Je zal verrast zijn hoeveel vormen van toerisme er de dag van vandaag bestaan! Al is niet elke vorm van toerisme positief. Want door de populariteit van reizen is er massatoerisme ontstaan. Dit is voor sommige regio’s eerder negatief dan positief. Leer alles over toerisme in deze kennisbank.

Luchtvaartmaatschappijen

Ontdek hier alle Belgische luchtvaartmaatschappijen die er vandaag (2020) bestaan. Hoewel je de meeste luchtvaartmaatschappijen wel zal kennen, zijn er toch enkele luchtvaartmaatschappijen die je nog niet kent. Het gaat hier dan over de maatschappij die ofwel geen passagiers vervoeren of over maatschappijen die enkel door de elite worden gebruikt.

Kamperen

Kamperen wordt elk jaar terug populairder en populairder en zeker door de coronacrisis is dit fenomeen gestegen. De drang om terug te keren naar de natuur is dan ook groot. Wijzelf houden van deze manier van reizen omdat het een vrijheid geeft die je op weinig andere manieren van reizen ervaart. Lees hier alles over kamperen.

Accommodaties op reis

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende keuzes in accommodaties op vakantie dat het alleen maar moeilijker wordt om te beslissen welke accommodatie het best bij jou past. In deze lijst krijg je een goed overzicht van wat er allemaal mogelijk is en in welke prijsklasse elke accommodatie valt. Onze favoriet is ongetwijfeld Airbnb.

Luchthaven

De luchthaven zorgt bij veel mensen voor stress en dat is eigenlijk niet nodig. Want alles op de luchthaven zit zo goed in elkaar dat je al veel moet doen om verloren te lopen. Om de kans daarop nog te verkleinen en je goed voor te bereiden, hebben we hier de belangrijkste woorden even opgesomd.

Vliegtuig

Een vliegtuig nemen kan soms wat overweldigend overkomen en zeker door alle regels die er zijn. In deze kennisbank kan je alles terugvinden over het reizen met een vliegtuig. Deze lijst krijgt regelmatig een update zodat alle informatie correct blijft.

Ziek op reis

Ziek worden tijdens het reizen is niet prettig. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk! In deze kennisbank vind je enkele begrippen en lijstjes die je kunnen helpen bij je voorbereidingen.

Nomads

Nomads zijn mensen die reizen en geen vaste verblijfplaats hebben. Tijdens dit reizen verdienen ze ook geld door allerhande werk. Een groep die de laatste jaren populairder wordt zijn de digital nomads.

Vervoer op reis

Bij veel mensen die op vakantie gaan wordt het plannen van het vervoer wel eens vergeten. En dat is zonde, want dit is wel degelijk iets waar je wat kunt op besparen. Want niet elk vervoersmiddel is even duur of goedkoop. In deze kennisbank kom je alles te weten over vervoer op reis.

Soorten reizen