Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten van accommodaties waar je tijdens een reis kan verblijven dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom hebben wij hieronder alle accomodaties nog eens opgesomd. De meeste van deze verblijfplaatsen zal je wel al kennen, toch zullen er ook enkele zijn die je nog niet kent. Weet jij bevoordeeld wat voor accommodatie een Parador of een Pousada is? Nee? Lees dan zeker eens deze lijst!

Accommodatie op reis

Kennisbank Accommodaties op reis

Lodge

Een lodge is een verblijfplaats die je vaak kan terugvinden bij een safari reis in Afrika. Een Lodge is een luxueuze manier van overnachten en vaak niet goedkoop! Wijzelf verbleven voor één nacht in een Lodge in Zuid-Afrika en dit blijft één van de mooiste overnachtingen die wij ooit gedaan hebben!

Bungalowpark

Een bungalowpark is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. En niet alleen omdat een vakantiehuisje apart gemakkelijk is. Maar ook omdat de animatie in deze parken vaak zeer goed georganiseerd word. Enkele bekende parken zijn Landal en Sunparks.

Charmehotel

Een charmehotel is vaak niet zo groot maar wel zeer gezellig. Het (echte) menselijke contact staat hier dan ook voorop. Wat in een groot hotel wel al eens durft de ontbreken. Vaak zijn deze hotels wel wat duurder.

Hotelketen

Een hotelketen is een verzameling van hotels die onder de zelfde naam en organisatie werken. Dit zorgt niet alleen voor een betere naamsbekendheid maar ook voor een goedkoper beheer doordat deze hotels alles in het groot kunnen aankopen.

Airbnb

Airbnb is voor de budgetreizigers die toch nog een beetje luxe willen de ideale optie. Je kan hier namelijk zeer goedkoop een kamer particulier boeken aan. Daarnaast is het ook de ideale manier om de locals te leren kennen.

CouchSurfen

Bij couchsurfen overnacht je bij mensen thuis in de zetel. Deze manier van reizen is zeer goedkoop waardoor het door vele backpackers wel eens gedaan wordt. In veel gevallen is deze manier van overnachten zelfs gratis.

Gîte

Een Gîte is eigenlijk niet meer of niet minder dan een Franse benaming voor een vakantiehuisje. Door dat deze huisjes vaak particulier verhuurt worden is de prijs afhankelijk van de verhuurder.

Resort

Een resort is een hotel dat zeer vaak luxueus is ingericht. Ook hebben deze hotels vaak een ruim aanbod aan activiteiten en animatie. Deze vorm van accommodatie gaat wel vaak gepaard met massatoerisme.

Aparthotel

In een aparthotel kan je een appartement huren maar met de voorzieningen van een hotel. Zo zal ook hier je kamer opgeruimd worden en is er de mogelijkheid om een ontbijt te nemen. Ook zelf koken is hier mogelijk. Een hotel dat dit aanbied in Belgie is het Premier Suites in Antwerpen.

Glamping

Een Glamping is een luxecamping waar de accommodatie zo luxueus of speciaal is dat het mooier wordt dan een gewoon hotel. De prijs van deze campings is dan ook vaak hoger dan de prijs voor een hotelkamer.

studio

Een studio is een accommodatie waarbij de keuken, eetgedeelte en slaapruimte vaak in ruimte zijn. Deze kames zijn vooral populair aan de Belgische kust en in sommige resorts. De prijs van een studio is vaak lager dan alle andere kamers.

Suite

Als je een luxueuze kamer wil dan moet je ongetwijfeld een suite boeken. Deze kamer zijn zeer ruim en mooi ingericht. Helaas betaal je daar ook voor, deze kamers zijn zeer hoog van prijs.

Junior Suite

Wil je toch wat meer luxe dan een gewone kamer maar wil je daar niet zoveel voor betalen als bij een suite? Dan is de junior suite daar de ideale oplossing voor. Let wel op, echt goedkoop zijn deze kamers nu ook weer niet.

Hostel

Hostel of in het Nederlands een jeugdherberg is een zeer goedkope manier om te overnachten. Je betaald dan ook alleen voor je overnachting, zonder dat daar veel extra’s bijzitten. Een gedeelde kamer is hier heel normaal!

Motel

Een motel is een accommodatie waar je een kamer kan huren waarbij je de auto voor de deur kan zetten. Een motel vind je vooral terug in Amerika langs autosnelwegen. Tegenwoordig vindt je deze hotels ook al in alle ander continenten.

Parador

Een Parador is een hotel dat gevestigd is in een Spaans historisch hotel en is eigendom van de Spaanse staat. Of deze hotels voor altijd in de handen blijven van de Spaanse overheid is wel de vraag.

Pousada

Een Pousada is zoals een Parador maar dan in Portugal. Al is er nog een duidelijk verschil tussen deze twee hotels. Een Pousada is namelijk niet meer in handen van de Portugese overheid.

Housesitting

Housesitting is een manier van overnachten waar je in sommige gevallen nog iets kan aan verdienen. Je gaat namelijk op een huis passen op het moment dat de bewoners zelf op vakantie gaan.

Etappehotel

Een etappehotel kan een heel duur maar ook heel goedkoop hotel zijn. Dit hotel word gebruikt bij een overstap van een vlucht of bij een lange busreis lans de weg. De meeste van deze hotels zijn low-budget.

Accomodatie – Veel gestelde vragen