Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Bungalowpark

  Wat is een Bungalowpark

  Wat is een bungalowpark?

  Een bungalowpark is een park waar je verschillende vakantiehuizen kan huren. Deze huisjes mogen enkel verhuurd worden en er mag dus niet permanent in verbleven worden. Je kan in een bungalowpark een vakantiehuis huren voor twee weken, een week, een weekend of voor vijf dagen. Al zijn hier natuurlijk wel wat uitzonderingen op mogelijk. Hoewel een bungalowpark vaak gerund word door een organisatie, kan je in sommige gevallen ook een bungalow kopen als investering. Een andere benaming voor een bungalowpark is vakantiepark.

  Een bungalowpark krijgt ook wel wat tegenwind

  De jongste jaren komt er wel wat protest op de bungalowparken. Dit omdat deze vaak in een natuurgebied liggen. Iets wat natuuractivisten natuurlijk stoort, en dat is niet verwonderlijk. Want in sommige gebieden is de schade van de parken zeker zichtbaar. Deze protesten zijn vooral in Nederland, in België worden de regels momenteel iets beter opgevolgd.

  Waar boek je dit

  Een vakantie in een Bungalowpark kan je gemakkelijk boeken via het internet. Zo zijn Center Parcs en Sunparks de meest bekendste aanbieders. Al krijgen ze de laatste jaren veel concurrentie van Landal en Belvilla. Natuurlijk zijn dit de professionele aanbieders. Wil je alle bungalows met elkaar vergelijken? Neem dan zeker eens een kijkje op Bungalowspecials.be. Op deze website kom je ook niet professionele aanbieders tegen.

  Waar kan je deze parken vinden?

  Een bungalowpark of vakantiepark is bijna in elk land in de wereld wel ergens aanwezig. Toch zijn de landen Belgie, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk de populairste landen die vanuit België en Nederland worden bezocht. De reden is echter heel simpel. Want bijna 90 procent maakt een reis naar een vakantiepark met de auto.

  Ben je misschien op zoek naar reistips om je reis goedkoper en beter te plannen? Kijk dan zeker eens hier. Of misschien ben benieuwd naar onze reisverhalen? Lees dan zeker eens onze blog.

  De betekenis van een Bungalowpark