Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Housesitting?

  Wat is Housesitting?

  Wat is housesitting?

  Housesitting of in het Nederlands vertaald een woningoppas is wanneer een huiseigenaar of huurder zijn huis aan iemand toevertrouwd wanneer deze persoon zelf niet thuis is. Vaak mag deze oppas dan gratis of soms zelf betaald op het huis en vaak ook huisdieren letten. Vooral in Amerika en Groot-Brittanniรซ is dit populair. Vaak wordt dit door reizigers gebruikt om op goedkopere manier te reizen. Iets wat wij met Roadtrippers of the Sun in Amerika ook al verschillende keren deden.

  Is dit altijd volledig gratis

  Neen, housesitting is niet altijd gratis. Vaak moet je voor de websites die je in contact brengen met de eigenaars van deze huizen jaarlijks lidgeld betalen. Dit gaat echter nooit meer zijn dan 120 euro per jaar. Iets wat je er dus gemakkelijk uit haalt als je ergens een week mag verblijven.

  Is housesitting veilig?

  Natuurlijk is er altijd een risico, maar dat heb je bij alles. Je kan op alle platforms die dit aanbieden vaak al enkele recensies lezen. Alsook kan je altijd met de eigenaars even bellen of Skypen. Iets wat wij ook altijd doen bij het maken van afspraken. Want afspraken maken is zeer belangrijk! Zeker als je op dieren moet letten, je wil namelijk niet dat er iets met deze dieren gebeurt. Een verzekering zit hier meestal wel niet bij in.

  Hoe kan je dit doen?

  Je kan het best aan housesitting doen via een online platform waar je dan wel lidgeld moet voor betalen. Dit omdat je op deze platforms vaak een heleboel stappen moet doorlopen zoals een paspoort inscannen. Dit zorgt voor enige controle en veiligheid iets wat je via advertenties op bijvoorbeeld Facebook niet hebt. Enkele betrouwbare platforms zijn trustedhousesitters.com, HouseCarers.com en Nomador.com.

  Nog meer vragen over onze ervaringen met housesitting? Laat ze ons gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is Housesitting?