Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Parador?

  Wat is een Parador?

  Wat is een Parador?

  Een Parador is een Spaans staatshotel dat vaak luxueus is ingericht en zich bevindt in een gebouw met historische waarde. Het eerste staatshotel werd in 1926 gebouwd in de regio van Madrid. Hierna volgden er nog vele en de dag van vandaag zijn er zo een 96 officieel geregistreerde hotels. De Spaanse overheid gebruikt de inkomsten van deze hotels om de historische gebouwen te onderhouden. Je kan deze accomodaties goed vergelijken met een Portugese Pousada. Met als enige verschil dat de Portugese Pousada niet meer in handen is van de Portugese overheid. Of dit in Spanje ook ooit gaat veranderen is dus maar de vraag. Doordat deze hotels in handen zijn van de Spaanse overheid ga je dit hotel dus enkel in Spanje terugvinden.

  Wat kan je er vinden?

  In een Parador vind je vooral veel rust en enorme charme. Je verblijft immers in een historisch gebouw. En hoewel de meeste van deze hotels recent gerenoveerd zijn, is de charme gebleven. Ook heb je in bijna elke Parador dezelfde service als bij een ander hotel. Daarnaast krijg je in deze hotels een groter aanbod aan cultuur dan in welk ander hotel ook. Het gebruik van streekproducten en gerechten is ook รฉรฉn van de kenmerken van dit soort accomodaties. Al deze hotels worden zoals bij elk ander hotel ook beoordeeld met sterren. Deze beoordeling gaat van 3 tot 5 sterren. Door zijn historische waarde is dit verblijf geen goedkope manier van overnachten.

  Waar boek ik een Parador?

  Je kan een Parador gemakkelijk online boeken. Er zijn een heel aantal websites die dit aanbieden. Of deze betrouwbaar zijn weten wij niet. Daarom vernoemen wij geen van deze websites. Wel kan je een Parador boeken via booking.com. Dit is naar onze mening de goedkoopste en veiligste manier van boeken. Deze hotels zijn vaak duurder dan een ander hotel in dezelfde regio. Hou daar rekening mee.

  Wat is een Parador?