Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Pousada?

  Wat is een Pousada?

  Wat is een Pousada?

  Een Pousada is een traditioneel Portugese accommodatie die vaak zeer luxueus is ingericht. Dit hotel is vaak gevestigd in een oud klooster, kasteel of ander gebouw met een historische waarde. Deze accommodatie is te vergelijken met de Spaanse Parador. Dit soort hotels komen niet alleen voor in Portugal maar ook in Brazilië. Het woord Pousada komt uit het Portugees een betekent ‘plaats van rust’. Deze accomodaties zijn ontstaan in 1940 en waren tot 2003 eigendom van de Portugese overheid. Sinds dat jaar worden al deze hotels uitgebaat door de privéonderneming Grupo Pestana Pousadas. Momenteel (2019) zouden er een 40 tal van deze accomodaties zich in Portugal bevinden en eentje in Brazilië.

  Wat kan je er vinden?

  In een Pousada vind je vooral veel rust en enorme charme. Je verblijft immers in een historisch gebouw. En hoewel de meeste van deze hotels recent gerenoveerd zijn, is de charme gebleven. Daarnaast heb je in bijna elke Pousada dezelfde service als bij een ander hotel. Zeker nu al deze accomodaties door een privéonderneming gerund worden. Al deze hotels worden zoals bij elk ander hotel ook beoordeeld met sterren. Deze beoordeling gaat van 3 tot 5 sterren. Door zijn historische waarde is dit verblijf niet de meest goedkope manier van overnachten.

  Waar boek ik een pousada?

  Op het moment dat dit bericht geschreven is, is er nog geen Belgische of Nederlandse organisatie die een verblijf in een Pousada aanbied. Of het moest een éénmalig iets zijn. Echter kan je deze verblijfplaatsen wel online boeken. De website van Viva biedt dit bijvoorbeeld aan. Ook op Expedia kan je na lang zoeken enkele van deze accomodaties terugvinden. Een pakketreis naar deze hotels zal je momenteel nog niet terugvinden. Al zal dit er in de toekomst zeker komen.

  Meer vragen omtrent een Pousada of een andere accommodatie? Laat het ons dan weten via de comments.

  Pousada wat is het?