Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Airbnb?

  Wat is Airbnb?

  Wat is Airbnb?

  Wat is Airbnb? Airbnb is een platform dat ongeveer een kleine 4 miljoen locaties aanbied in de hele wereld. Deze accomodaties worden aangeboden door gewone mensen die een kamer of zelfs een heel appartement vrij hebben. Het is dus eigenlijk een soort van couchsurfen maar dan met iets meer comfort. Maar dat comfort betaal je dan ook natuurlijk, want couchsurfen is in principe gratis en airbnb is dat niet. Al is een goede airbnb wel veel goedkoper dan hotel. Airbnb heeft het in sommige steden zoals Barcelona echter wel wat moeilijker door de opstand van de bevolking. Die beweren dat de huurprijzen voor de inwoners veel te duur worden door dit platform. Ook is overtoerisme vaak een punt waar veel over geklaagd word.

  Wat is Airbnb voor ons?

  Airbnb is voor ons een manier van goedkoop reizen. Zo verbleven wij 3 maand in Mexico en Amerika voor maar 3000 euro aan accommodatie. Moesten wij dit alleen met hotels gedaan hebben zouden we zeker het dubbele betaald hebben. En het goede aan Airbnb is dat we qua comfort zeker niet hebben moeten inboeten.

  Is het veilig?

  Naar onze mening is Airbnb zeker veilig al moet je natuurlijk altijd goed opletten. Zo kijken wij bij het boeken altijd of de accommodatie minstens 10 goede reviews heeft. Zo zijn we zeker dat het al zeker te vertrouwen is. Wat je wel soms kan voorhebben is dat je met andere gasten in het zelfde gebouw zit en dat deze mensen niet zo meevallen. Maar dat kan je uiteraard in een hotel ook voorhebben. Onze veiligheid en die van onze vrienden die ook zo reizen, zijn nog nooit in gevaar geweest. Dus ja Airbnb is veilig. Wil je trouwens zelf nog goedkoper reizen met Airbnb? Lees dan zeker ons blog met tips.

  Airbnb plus?

  Ook kan je hier enkele speciale dingen boeken. Zo kan je bijvoorbeeld een boomhut boeken of een camper ergens midden in de woestijn. En zo zijn er nog veel andere speciale accomodaties te vinden op dit platform. Je vindt deze speciale accomodaties terug onder Airbnb-Plus. Dit deel van de website is wel een pak duurder dan de rest. ?

  Nog vragen?

  Hopelijk hebben we jou een duidelijk antwoord gegeven op de vraag ‘Wat is Airbnb?’. Zo niet mag je ons altijd bijkomende vragen stellen in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is Airbnb en is het wel veilig?