Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Aparthotel?

  Wat is een Aparthotel?

  Wat is een Aparthotel?

  Een aparthotel is een hotelkamer met een keuken en woonruimte. Een volledig ingericht appartement dat je kan huren dus. En daarnaast is er ook een service die wel minder is in vergelijking met een gewoon hotel. Vaak wordt er alleen de kamer gekuist. Vaak is er in deze hotels wel een ontbijt inbegrepen maar geen verdere eetgelegenheden, al is dit heel afhankelijk van elk hotel. Er wordt door het bestuur van een hotel vaker gekozen voor deze manier van werken, omdat dit op personeel zou besparen.

  Verschil hotel en Aparthotel?

  Eigenlijk is het verschil van een aparthotel en een hotel gemakkelijk te beschrijven. Je hebt bij een hotel namelijk een gewone kamer. En bij een aparthotel heb je een appartement.

  Verschil Appartement/vakantiehuis en Aparthotel

  Een aperthotel is een is een appartement met een paar voordelen van een hotel. Iets wat je bij een een gewoon appartement of vakantiehuisje niet hebt.

  Voordelen

  • Je kan veel gemakkelijker zelf koken want in een aparthotel heb je een keuken tot je beschikking.
  • Je kamer wordt wel gekuist zoals bij een hotel. Dus je hebt wel meer luxe dan bij een gewoon appartement.
  • Je hebt iets meer ruimte dan in een hotel kamer. Ideaal om werk te combineren met vakantie. Dit soort hotel is dus zeker geschikt voor zakenmensen.
  • Meer vrijheid in het boeken, een gewoon appartement is namelijk moeilijk te boeken per dag, iets wat met een aparthotel perfect kan

  Nadelen

  • De service is altijd wat minder dan in hotel. Maar natuurlijk wel meer dan bij een gewoon appartement.
  • De kostprijs is in vergelijking met een gewoon appartement wel meer, maar je krijgt er natuurlijk wel iets voor in de plaats.

  Waar kan je deze hotels vinden?

  Je kan deze hotels vooral vinden in Canada, Verenigde Staten, Portugal, Spanje, Griekenland en Duitsland. Deze vorm van hotels kom je tegenwoordig ook vaker in Nederland en Belgiรซ terug. Wij bezochten zelf ook al een apparthotel in Antwerpen. En dat was een zeer fijne ervaring. Je kan deze hotels onder andere boeken op Booking.com of Trivago vinden.

  Wat is een aparthotel