Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Etappehotel?

  Wat is een Etappehotel?

  Wat is een Etappehotel?

  Dit kan een heel duur en mooi hotel zijn maar ook een klein hotel langs de weg. Vaak wordt dit wel heel low budget gehouden. Een etappehotel wordt vaak genomen bij een roadtrip of bij een overstap op een luchthaven als er enige tijd tussen de vluchten zit. Al wordt deze term vooral gebruikt door de busreis industrie. Een andere benaming voor een etappehotel is een passantenhotel, routehotel of stopoverhotel.

  Wat is het voordeel van een etappehotel?

  Het grote voordeel van een etappehotel is dat je er kan aankomen waneer je maar wil en dat er bijna altijd plek is. Op voorhand vast leggen is dus niet nodig. Daarnaast staat je auto in veel gevallen bewaakt en is de service vrij gemakkelijk en snel. Het enige nadeel dat dit soort hotel wel heeft, is dat je meestal niet te veel luxe moet verwachten. Ook de hygiene kan soms wat minder zijn als je een hotel neemt langs de autostrade. Dit omdat deze hotels druk bezocht zijn en er soms weinig tijd is om alles perfect te kuisen.

  Waar kan je dit vinden?

  Ja kan deze hotels bijna overal ter wereld terugvinden. En onze tip is om dit op voorhand nooit vast te leggen. Dit zal je minder druk geven en iets meer vrijheid. Je weet namelijk nooit waar je nog wil stoppen of hoeveel file er zal staan. Eรฉn van de bekendste etappehotels zijn de Formule 1 hotels. Waar je zeer goedkoop een nacht kan blijven. Verwacht hier geen extra’s want het gaat in dit soort hotels enkel over de overnachting. Je kan deze hotels vooral vinden in Frankrijk, Belgie, Duitsland, Nederland en ook wel in Oostenrijk.

  Onze ervaringen?

  Een echt etappehotel zoals het formule 1 hotel boeken wij nooit. Omdat wij toch enige luxe en een degelijke (lange) slaap nodig hebben om terug te kunnen rijden. Daarom zoeken wij onze stop meestal in een gewoon hotel en gebruiken dit dan als etappehotel. Perfect mogelijk, alleen betaal je er dan wat meer voor. Ook dit plannen wij niet op voorhand, wij zoeken gewoon een hotel in de regio als we moe aan het worden zijn.

  Wat is een etappehotel?