Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Gîte?

  Wat is een Gîte?

  Wat is een Gîte?

  Een gîte is de Franse benaming voor een vakantiewoning of vakantiehuisje. Een gîte is in de meeste gevallen gewoon volledig gemeubileerd. Vaak wordt dit particulier verhuurt waardoor de prijzen zeer afhankelijk zijn van de verhuurder. In sommige gevallen wordt dit verhuurt door een organisatie. In Frankrijk alleen al zijn er meer dan 50 000 gîtes geregistreerd. Keuze genoeg dus als je het ons vraagt.

  Wanneer is het een echte Gîte?

  Hoewel een gîte een gewoon vakantiehuisje is. Is dit volgens velen veel meer dan dat. Zo zou een gîte vooral een oudere accommodatie zijn met charme. Zoals een omgebouwde hoeve of boerderij waar de charme van vroeger bewaard is gebleven. Ook de groene omgeving is volgens velen nodig. In praktijk is dit dus niet het geval. Een gemeubileerd huisje dat verhuurd wordt is dus eigenlijk genoeg om het deze benaming te geven.

  Voordelen

  • Je hebt vaak al het comfort van thuis aangezien dit een volledig gemeubileerd is.
  • Je hebt veel meer ruimte dan in een hotelkamer.
  • Vaak goedkoper als je met een grote groep op vakantie gaat.
  • Je staat dichter bij de locals omdat je vaak naar de zelfde winkels en restaurants gaat.

  Nadelen

  • Je zal zelf nog wel wat werk hebben met kuisen wanneer er iets vuil is.
  • Zelf koken hoort er nu eenmaal bij. Of je gaat op restaurant.
  • Je moet nog zelf boodschappen gaan doen.

  Waar kan je een gîte vinden?

  Je vindt een vakantiehuisje onder de naam Gîte natuurlijk vooral terug in Frankrijk maar tegenwoordig ook in het Frans gedeelte van België. Ben je op zoek naar een accommodatie dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Topic Travel, Belvilla en zelfs bij Airbnb.

  Meer vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp mag je ons gerust stellen in de comments of via onze contactpagina.

  Wat is een Gîte?