Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een hostel?

  Wat is een hostel?

  Wat is een hostel?

  Een hostel of ook wel eens jeugdherberg genoemd is een goedkope accommodatie die vooral door backpackers gebruikt wordt als verblijfplaats. De meeste van deze accomodaties hebben alles wat je nodig hebt: een keuken, badkamer, ontspanningsruimte en een gedeelde kamer. Al kan je in sommige gevallen ook een privรฉ-kamer krijgen. Maar deze zijn natuurlijk weer iets duurder. Een hostel is ook voor elke leeftijd geschikt en toegankelijk. Je hoeft dus geen jongere te zijn om in een jeugdherberg binnen te mogen.

  Voor en Nadelen

  Het grootste voordeel van een hostel zijn de mensen en verhalen die je leert kennen. Want een hostel is vaak een verzamelplaats voor gelijkgezinden van over de hele wereld. En dat kan soms unieke en leuke vriendschappen opleveren. Daarnaast is ook de prijs een groot voordeel. Zo is een hostel veel goedkoper dan een hotel en zelfs als een airbnb.

  Het nadeel is dan weer dat je nooit weet met wie je op de kamer zal liggen. Misschien is het wel iemand die zeer hard snurkt. Of is het iemand die een geurtje met zich meedraagt. Daarnaast is het qua veiligheid toch ook altijd een dubbeltje op zijn kant. Ook al beweren de meeste gebruikers van een hostel dat alles altijd heel veilig is. Een goede tip is uitgaan van een goede review. Dat zegt vaak veel.

  Wat voor kamers?

  In een hostel kan je in de meeste gevallen gebruik maken van een ‘dorm room’. Dit is een slaapzaal waar je met 2, 4, 6, 8 en zelf meer kan liggen. Vaak slaap je in deze slaapzalen in een stapelbed al is dit tegenwoordig niet overal meer het geval. Je kan tegenwoordig ook in sommige hostels een aparte kamer verkrijgen die luxueuzer is. Maar de lijn met een gewoon hotel is naar onze mening dan wel vrij dun.

  Waar boek je een hostel?

  Je kan een hostel het gemakkelijkste boeken via websites als hostels.com, hostelword, hostelbookers en tegenwoordig ook bij websites als booking.com. Al kan je natuurlijk ook ter plekke gaan horen of er plaats is. Dit is vaak zelfs de goedkoopste manier.

  Wat is een hostel?