Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een junior suite?

  Wat is een junior suite?

  Wat is een junior suite?

  Een junior suite is een iets luxueuzere kamer met meer comfort dan een gewone tweepersoonskamer. Je zal in deze hotelkamer vaak een zit- gelegenheid hebben. Deze zitruimte is in tegenstelling tot een suite wel in dezelfde ruimte als de slaapruimte. Ook heeft deze kamer ook vaak een iets groter bed dan een gewone tweepersoonskamer. Al is dit zeker niet altijd het geval. Deze suite heeft niets te maken met kinderen.

  Verschil suite en junior suite?

  Bij een junior suite heb je geen aparte kamers. En is zowel de slaap- als zit- ruimte in dezelfde kamer. Ook is een gewone suite vaak nog veel luxueuzer ingericht. Wat ook in de kostprijs ook duidelijk merkbaar is. Zo zal een gewone suite vaak het dubbele kosten van deze kamer. Vaak heeft een gewone suite ook extra voordelen binnen het hotel. Ook dit is bij deze kamer niet het geval.

  Verschil met gewone tweepersoonskamer?

  Hoewel de naam junior suite doet vermoeden dat deze kamer veel luxueuzer is dan een gewone tweepersoonskamer, is dit in de realiteit vaak niet zo een groot verschil. Vaak is het enige verschil de zitplaats in de kamer. Deze benaming gebruiken hotels meestal als manier om iets meer voor een kamer te kunnen krijgen. Controleer daarom bij het boeken altijd wat juist de extra’s zijn van zo’n kamer.

  Hoe boek je een junior suite?

  Je kan een junior suite gemakkelijk boeken via je reisorganisatie maar ook via websites als booking en trivago. Op deze site’s staat bij het boeken altijd goed weergegeven wat voor kamertype je kan boeken. Ook kan je bij aankomst in het hotel een (gratis) upgrade vragen. Wat in hoogseizoen waarschijnlijk niet gaat werken. Maar met proberen doe je niets verkeerd. Bij een pakketreis heb je ook vaak kans op deze kamer al wordt dit niet altijd weergegeven bij de boeking.

  Nog vragen omtrent deze kamer of een andere kamer? Stel je vraag dan gerust in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is een junior suite?