Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Wat is een Lodge?

Wat is een Lodge?

Wat is een Lodge?

Een Lodge is een soort van vakantiewoning of hotel dat je kan boeken als accommodatie op vakantie. Je komt deze iets vaker tegen bij een safari reis. Je kan deze boeken in de nationale parken om van daaruit op safari te gaan. Deze manier van overnachten is dus vooral populair en veel gebruikt in Afrika. Al is de lijn tussen een Lodge en een luxe hotel wel heel dun. Vaak is er zelfs nauwelijks een verschil te zien of zelfs aanwezig. Een lodge bestaat vaak uit hout en is gelegen in de natuur.

Verschil Lodge en Hotel?

Het verschil tussen een lodge en een hotel is dus heel moeilijk te zien en is er nauwelijks. Een van de enige verschillen is dat een hotel zich overal kan bevinden en dat kan je van deze accommodatie niet zeggen. Zij liggen dus vaker afgelegen met zicht op natuur. Ook is een Lodge vaak een vakantiehuisje apart en een hotel is normaal gezien รฉรฉn gebouw met meerdere kamers.

Verschil moet een vakantiehuisje?

Het verschil met een vakantiehuisje is er eigenlijk ook bijna niet. Alleen is een lodge de dure en mooie versie van een gewoon vakantiehuisje. Ook is dit vaak gelegen in een mooi stukje natuur. Bij dit type verblijfplaats is vaak ook alles inbegrepen. Eten, drank en in sommige gevallen een gedeeld zwembad. Iets wat je bij een gewoon vakantiehuisje ook niet hebt. Je kan dus besluiten dat een lodge eigenlijk een combinatie is van een hotel en een vakantiehuisje.

Wat is dan een lodgetent?

Een lodgetent is eigenlijk gewoon hetzelfde als een safaritent maar dan een mooie benaming. Deze tenten zijn vaak voorzien van de nodige luxe en een echt verschil met een houten verblijf is nauwelijks merkbaar. Al bestaat er tegenwoordig voor de luxetenten een nieuwe benaming. Namelijk een glamping. Iets wat de laatste jaren enorm aan het opkomen is.

Benieuwd naar onze verhalen en reiservaringen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina of reisblog.

Wat is een Lodge?