Wat is een Motel?

Een motel is een accommodatie waar je kan overnachten en waar er genoeg parkeergelegenheid is. Deze accommodaties zijn vaak aan een snelweg gelegen. In dit verblijf overnacht je vaak maar één nacht omdat dit vaak een soort van etappe hotel is waarbij je de accommodatie gebruikt tijdens een roadtrip of het afleggen van een lange afstand. De eerste motels kennen hun oorsprong in Amerika. Al kon je na enkele jaren overal ter wereld er wel één vinden. Deze benaming voor een goedkoper hotel wordt bijna niet meer gebruikt. Op nostalgische plekken na zoals op de Route 66 of andere historische routes in Amerika.

Verschil met een hotel

Hoewel een motel eigenlijk een soort hotel is, zijn er toch enkele verschillen. Zo zal je vaak meteen van buitenaf via een deur in je kamer zijn. En dat zonder controle van receptie. Dit omdat de kamer vlak naast je parkeerplaats ligt, zo kan je snel inladen en uitlanden. Je kan hier ook op elk moment van de dag of nacht toekomen, je zal altijd geholpen worden. Verwacht in een motel geen luxe en vooral ook geen eten of drinken. Al wordt de lijn tussen beiden wel klein.

De legende van een Motel

Een motel heeft mede door de Route 66 en Hollywood een wat legendarische en nostalgische status. Want in elke roadtrip-film kom je dit wel tegen. Daarnaast wordt dit soort accomodaties ook vaak gebruikt in horrorfilms of series zoals bijvoorbeeld Bates Motel. Daardoor vinden sommige mensen dit vrij eng en durven ze hier niet verblijven.

Onze ervaringen

Ook wij van Roadtrippers of the Sun hebben bij onze rondreis doorheen Amerika in een motel verbleven. Dit was een zeer fijne en gemakkelijke ervaring. Ook al hadden wij hier op voorhand wat schrik voor. Mede door de horrorfilms maar ook voor de hygiène. Twee dingen waar wij geen last van hebben gehad. De kamer was klein en er was geen overdreven luxe. Maar wel proper en praktisch. Ideaal voor een nacht tijdens de roadtrip dus.

Een motel kan je gemakkelijk vastleggen via booking.com of door er gewoon ter plaatsen te stoppen. Want er is altijd wel een plek.

Wat is een motel?