Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een studio?

  Wat is een studio?

  Wat is een studio?

  Een studio is een accommodatie waar je kan verblijven. Vaak hebben deze kamers een keuken, een eetgedeelte, een badkamer en een slaapgedeelte. Vaak zijn al deze gedeeltes op de badkamer na in één ruimte. Hotels bieden deze kamers vaak aan naast een standaardkamer, suite of junior suite. Ook een aparthotel kan deze vorm van kamers aanbieden. Deze kamers zijn vaak geschikt voor één of twee personen.

  Verschil tussen studio en suite?

  Het verschil tussen een studio en een suite is vooral de luxe. Een suite zal veel luxueuzer zijn en daardoor ook wel duurder. Daarnaast heb je in een suite ook meerdere kamers en dat is bij deze kamers niet het geval. Ook de service en bediening is wat minder bij deze kamers dan bij een suite of zelfs junior suite.

  Verschil met junior suite?

  Het verschil met een junior suite is dan weer wat kleiner. Bij een studio heb je een keuken en eethoek en dat heb je bij een junior suite helemaal niet. Bij een junior suite heb je vaak alleen een extra zit hoek. Een junior suite leunt dus dichter aan bij een gewone standaardkamer. Wel zal de service en bediening bij een junior suite hoger liggen dan bij een studio.

  Hoe boek je een studio? 

  Je kan een studio gemakkelijk boeken via je reisorganisatie maar ook via websites als booking en trivago. Op deze site’s staat bij het boeken altijd goed weergegeven wat voor kamertype je kan boeken. Ook kan je bij aankomst in het hotel een (gratis) upgrade vragen van je junior suite of standaardkamer. Wat in hoogseizoen waarschijnlijk niet gaat lukken. Maar met proberen doe je niets verkeerd. Soms zit dit type van kamer inbegrepen in een pakketreis.

  Nog vragen omtrent deze kamer of een andere kamer? Stel je vraag dan gerust in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is een studio?