Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Suite?

  Wat is een Suite?

  Wat is een Suite?

  Een suite is een luxueuze hotelkamer die in vele gevallen bestaat uit meerdere kamers. Deze kamer heeft geen standaard indeling en zal bij elk hotel er anders uit zien. Je hebt zowel een luxe als een zakelijk suite waarin er dan een werkruimte is voorzien. Voor dit soort kamers betaal je aanzienlijk meer dan in een gewone kamer.

  Verschil met junior suite?

  Het verschil met een junior kamer is dat een suite groter is. Zo heb je bij een junior suite geen aparte kamers en zal de prijs ook veel lager liggen. Eigenlijk ligt deze kamer dichter bij een gewone standaard kamer dan bij een volwaardige suite. Deze benaming bij een junior kamer wordt vooral gebruikt om de prijs te kunnen verhogen.

  Wat zit er allemaal in zo een kamer?

  Een suite is vaak zeer groot en uitgebreid. Zo kan je in sommige gevallen meerdere slaapkamers hebben. Maar ook een tafel met stoelen, een zitruimte met vaak een extra grote televisie. En enkele extra’s zoals een minibar. Ook een keuken is in sommige gevallen aanwezig, maar dit is niet altijd het geval. In sommige grote hotels kan je zelfs een privé-zwembad hebben aan je kamer.

  Presidentiële suite

  Naast al die luxe heb je ook nog de presidentiële suite. Deze heeft alles wat de andere kamer heeft maar dan met nog meer luxe. Nog betere badproducten, een betere bediening, en in vele gevallen het mooiste uitzicht van het hele hotel. Voor deze kamer moet je wel wat over hebben. Want 2000 euro voor een nacht is zeker niet zo vreemd voor deze kamers. Deze worden dan ook alleen door de allerrijksten geboekt.

  Hoe boek je dit? 

  Je kan een suite gemakkelijk boeken via je reisorganisatie maar ook via websites als booking en trivago. Op deze site’s staat bij het boeken altijd goed weergegeven wat voor kamertype je kan boeken. Ook kan je bij aankomst in het hotel een (gratis) upgrade vragen. Wat in hoogseizoen waarschijnlijk niet gaat werken. Maar met proberen doe je niets verkeerd.

  Nog vragen omtrent deze kamer of een andere kamer? Stel je vraag dan gerust in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is een suite?