Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Backpacken?

  Wat is Backpacken?

  Wat is Backpacken?

  Het Nederlandse woord voor backpacken is ‘rugzaktoerisme’ en dat is ook een beetje wat het inhoud. Want de meeste backpackers trekken er op uit de bagage op de rug. Al is backpacken meer dan dat, je hebt zelfs geen rugzak nodig. Eigenlijk is het een vorm van reizen van reizen waar je veel vrijheid hebt en niet gebonden bent aan reisorganisaties of dingen die al vastliggen. Een heel avontuurlijke manier van reizen dus en meestal ook veel goedkoper. Zo is CouchSurfen en hostels zijn heel populaire manieren om te overnachten bij backpacken. Zo worden backpackers ook wel eens budget reizigers genoemd. Want dat is waar backpacken echt om draait. Het tegenovergestelde van flashpacken dus.

  Wat kost het?

  Wat backpacken kost is natuurlijk afhankelijk van een paar factoren. Zo ga je bijvoorbeeld in Noord-Amerika veel meer geld uitgeven dan in Aziรซ. En waar wil je verblijven, verblijf je in Airbnb dan ga je bijvoorbeeld minder uitgeven dan in een hotel maar wel meer dan in een hostel. Dit budget ligt dus voor iedereen anders. Maar om je een goede inkijk te geven in hoeveel wij uitgaven in 3 maand Mexico en Amerika kan je hier even kijken. (dit is natuurlijk wel met een van de duurste backpack landen van de wereld… Amerika)

  Enkele leuke boeken of Backpacken

  Backpack Bestemmingen

  Een leuk boek waar je de leukste bestemmingen kan vinden die geschikt zijn om te reizen met een backpack. Heel mooi en inspirerend boek.

  Backpacken voor Dummies

  In dit boek leer je alles over backpacken. Waar en hoe je dit het best aanpakt. En heet legt je ook uit waar je allemaal moet aan denken en moet opletten. Zoals je vaccinaties bijvoorbeeld.

  Homecamp

  Homecamp is een boek vol inspiratie en verhalen van andere reizigers. Waaronder ook enkele backpackers die je zin geven voor avontuur.

  Alleen of met twee Backpacken?

  Alleen

  Reizen zonder iemand is natuurlijk een enorme persoonlijke uitdaging die er voor zorgen dat je jezelf beter gaat leren kennen. En daarnaast heb je ook de enorme vrijheid om te kiezen wat je wel en niet gaat doen. Want je moet nu eenmaal met niemand rekening houden. Het nadeel is wel dat je vaker meer moet betalen en dat je wel op veel momenten eenzamer zal zijn (al valt dit in een hostel goed mee). Ook qua veiligheid moet je toch wat meer gaan opletten, en al zeker als vrouw alleen.

  Met twee

  Het leuke aan met twee backpacken is natuurlijk dat je alle leuke momenten met twee kan delen. En dat is volgens ons toch heel veel waard. Het nadeel is dan wel dat je ook rekening moet houden met de ander. Goede afspraken omtrent het budget is wel echt vereist, want dit is toch vaak een reden van spanningen.

  Het juiste materiaal

  Het juiste materiaal is eigenlijk heel cruciaal, zo moet je de juiste koffer of backpack hebben. Maar ook de juiste kledij die aangepast is aan de locatie en het terrein waar je gaat backpacken. Zo ga jee niet met een winterjas naar Mexico. Wat je dan wel weer kan gebruiken in Mexico is een muskietennet voor in de nacht. Informeer je dus goed op voorhand wat je wel en niet nodig hebt op jouw locatie (s). Vergeet ook nooit enkel pasfoto’s mee te nemen, deze kunnen soms bij een grensovergang zeker van pas komen. Een complete paklijst kan je hier terugvinden.

  Backpacken wat is het en hoe doe je het?