Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Citytrip?

  Wat is een Citytrip?

  Wat is een Citytrip?

  Een citytrip is een reis waarbij je een stad gaat verkennen. Deze reizen zijn meestal niet zolang en duren gemiddeld drie dagen. Een citytrip wordt vaak gedaan door tijdsgebrek voor een langere vakantie. Of om er even tussenuit te knijpen midden in het jaar. De laatste jaren zit deze manier van reizen echt in de lift en is het echt een begrip geworden dat iedereen kent. Dit komt vooral ook door de kostprijs van een citytrip die heel laag ligt, meestal door de lage kostprijs van de vliegtuigtickets. Ga je binnenkort ook een stad verkennen? Dat kan je deze tips misschien wel gebruiken.

  Waar boek je een citytrip?

  Je kan een citytrip gemakkelijk zelf boeken zonder een reisorganisatie. Dit doe je het goedkoopste door Skyscanner te gebruiken voor je vliegtickets en booking.com of Airbnb voor je overnachting. Natuurlijk kan je ook voor de gemakkelijke manier kiezen en bij een reisorganisator een citytrip boeken. Alle grote reisorganisaties bieden dit aan, zo kan je bij Neckermann, Tui en Thomas Cook zeker eens gaan kijken. Natuurlijk betaal je hier wel wat meer voor. Bij de last-minute kijken kan de prijs wel drukken.

  Populaire steden?

  Hoewel een citytrip voor iedereen persoonlijk is, heb je toch enkele citytrips die populair zijn. Hieronder vind je er enkele.

  Barcelona

  Natuurlijk staat Barcelona in deze lijst met populairste citytrips. Wat ook niet te verwonderen is, want deze stad heeft zoveel moois te bieden. Dat er elk jaar ongeveer een 80 miljoen toeristen naar deze stad gaan hoeft dan ook niet te verwonderen.

  Londen

  Ook Londen is vanuit België en Nederland heel populair, maar dat is ook niet zo verwonderlijk want je bent er dan ook zo met de trein. Natuurlijk is dat niet de enige reden om naar daar te trekken, want deze stad is ook gewoon een topper. Londen is vooral populair rond de kerstperiode.

  Milaan en Rome

  Ook Italië is natuurlijk een veel gekozen land waarin een citytrip gemaakt wordt. Zo gaan vrouwen graag naar Milaan voor de mode en koppels kiezen voor de romantiek in Rome. Ben je op zoek naar een echte budgetreis dan raden we Sofia in Bulgarije aan.

  Wat is een citytrip.