Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Cruise?

  Wat is een Cruise?

  Wat is een cruise?

  Een cruise is een vakantie die je maakt met een boot. Deze boten zijn vaak gigantisch groot en luxueus en ook niet zo goedkoop. Hoewel deze vakanties met een cruiseschip vroeger niet echt ver ging, gaan deze reizen tegenwoordig naar elk continent in de wereld. Er zijn tegenwoordig ook cruisereizen waarbij je elk werelddeel ziet, je maakt dus een echt wereldreis met de boot. Met een cruiseschip zie je veel verschillende bestemmingen, want overdag bezoek je een stad of een leuk eiland en ’s nachts vaar je naar de volgende locatie. De meeste cruisevakanties zijn ook All-in. Ook feestvakanties kan je de laatste jaren op een cruiseschip vinden.

  Verschillende prijzen

  Je kan een cruise natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. Zo kan je een suite boeken maar ook een familie balkonkajuit, balkonkajuit, kajuit zeezicht, buitenkant met belemmert zicht en een binnenkajuit. Deze laatste is de goedkoopste maar dan heb je wel geen raam in je kamer. Wat voor sommige misschien niet zo erg is. Ook de duur speelt natuurlijk een rol, alsook de bestemmingen die je wil zien. Blijf je alleen in Europa dan betaal je natuurlijk minder dan dat je ook naar Afrika of Noord-Amerika trekt. Een wereldreis met bijna alle continenten begint vanaf 11 000 euro per persoon (all-in).

  Waar kan je een cruise boeken?

  Een cruise kan je gemakkelijk boeken via het internet. Op uitzondering van de grote cruisereizen na die enorm veel geld kosten. De grootste organisator in Belgiรซ en Nederland van Cruises is MSC. Zij bieden veel korte en lange reizen aan, en dat meestal aan een mooie prijs. Maar ook bij Holland America line en ook Costa Cruises hebben ze een ruim aanbod aan reizen. Wil je alle aangeboden reizen met elkaar vergelijken? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Cruisewinkel.be

  Is een cruise veilig?

  Hoewel er na de bekende ramp met de Titanic wel nog enkele ongelukken gebeurd zijn, is een cruise een heel veilige manier van reizen. Veiliger dan vliegen met het vliegtuig en zelfs veiliger dan met je auto naar het werk gaan.

  Wat is een cruise?