Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Flashpacken?

  Wat is Flashpacken?

  Wat is Flashpacken?

  Flashpacken is een nieuwe populaire benaming waar je waarschijnlijk al wel eens van gehoord hebt. En de kans is zelf groot dat je er zelf eentje bent. Want eigenlijk wil dit gewoon zeggen dat je goed gespaard hebt voor een reis en dat geld dan ook rijkelijk laat vloeien. Want in stijl reizen is een must en dat kost geld natuurlijk. Al word je al rapper tot deze groep gerekend. Ga je elke dag op restaurant? Dan ben je een Flachpacker. Doe je alle dure excursies dan ben je ook al een Flachpacker. Of verblijf je in dure hotels? Dan ben je ook aan het Flashpacken. Dus feitelijk Ben jee dan het tegenovergestelde van een backpacker.

  Toch gelijkenissen met de Backpacker?

  En toch zijn er enkele gelijkenissen tussen Flachpacken en Backpacken. Zo kan je ook gewoon met een backpack dragen bij het flachpacken. Want als je dan veel geld uit geeft behoor je ook tot de tweede groep. Ook proberen Flachpackers net evenveel contact met de lokale bevolking te hebben dan de backpackers. Naast dat proberen ze ook de niet toeristische plekjes te vinden. Iets wat volgens ons iedereen wel zoekt.

  Juiste term?

  Over deze term is wel wat discussie. Sommige vinden hem goed en andere zeggen dat hij nutteloos is. Het enige echte verschil tussen backpacken en flashbacken is dan ook het budget. En dat is volgens vele een hele dunne lijn. Want ook wij proberen zoveel mogelijk op ons budget te letten, maar durven ook wel eens geld uit te geven aan een hotel of leuk restaurant. Dus zouden we eigenlijk in beide categorieรซn thuishoren. Voor ons niet echt een probleem… het is maar een benaming. En toch is dit voor velen een struikelblok. Misschien is een derde term de juiste oplossing voor deze mensen.

  Flashpacken is dat de toekomst?

  Volgens ons is iedereen onbewust wel al een Flashpacker. Dus is dit de toekomst? Ja zeker wel maar volgens ons is het ook het verleden. Alleen werd dit vroeger een gewone reiziger genoemd. Want 95 procent van de bevolking doet zogezegd aan Flashpacken.

  Wil je onze avonturen volgen als backpacker/flashpacker, dan kan je ons volgen via onze Facebookpagina.

  Wat is Flashpacken?