Wat is een Foodcation?

Een Foodcation is een belevenisvakantie waarbij de lokale keuken centraal staat. Je leert namelijk in dit soort vakanties koken door bij de lokale mensen thuis te gaan koken en te eten. En natuurlijk niet alleen eten maar ook plaatselijke wijnproeverijen of brouwerijen bezoeken behoren tot het programma.

Al zijn er tegenwoordig ook semi foodcations waarbij je zelf niet moet koken en dus alleen lokaal kan gaan eten. Dat is natuurlijk inboeten van de ervaring, maar als je echt niet graag kookt is dit natuurlijk een leuke oplossing. Wat wel zeker is, is dat deze manier van reizen zeker duurzamer is. Een paar jaar geleden werd verwacht dat dit de nieuwe hype ging worden, maar die verwachtingen zijn nooit volledig ingelost. Wat jammer is, want het concept is wel goed gevonden.

Wat zijn de populaire landen

Hoewel er nog geen metingen gedaan zijn kan je wel zeggen dat de populaire landen voor een foodcation Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk zijn. En dat heeft vooral te maken met de zuiderse keuken die bij velen heel geliefd is. Buiten Europa heb je dan vooral Bali als de absolute nummer één, maar dat komt dan vooral door de gezonde lifestyle die daar bij hoort. Tulum is een plaats dat aan het opkomen is.

Waar boek je een foodcation?

Een foodcation kan je natuurlijk helemaal zelf plannen. En zeker in tijden van Airbnb waar tegenwoordig ook belevenissen aangeboden worden. En tussen deze belevenissen zit vaak koken bij locals. Wil je niet zelf al dat opzoekwerk doen, dan heb je ook organisaties zoals Ciaotutti.com waarbij alles al bijna uitgestippeld is. Deze is gespecialiseerd in Italië, maar in elk land heb je er wel een paar gespecialiseerde reisorganisators. Al is de gemakkelijkste weg om een foodcation te maken, het gewoon zelf boeken.

Wat is een foodcation?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.