Wat is een Golfreis?

Een golfreis is een vakantie die in het teken staat van golven. Dit kan in een hotel of resort zijn met een golfbaan. Maar ook in een hotel in de buurt van enkele golfbanen. Je kan dit zelf of via een pakketreis boeken. Deze pakketreizen worden vaak ook aangeboden door een golffederatie. En in sommige gevallen gaat er een zeer ervaren of bekende golfer mee om tips te geven. Golftoerisme wint de laatste jaren enorm aan populariteit ondanks zijn dure kostprijs. Let wel op! Voor sommige golfbanen heb je een vaardigheidsattest of een lidkaart nodig. Deze beide kaarten kunnen een hoge prijs hebben.

Waar doe ik dit?

Golftoerisme is vooral populair in Amerika. Zo kan je bijna in elke staat wel een uitstekende golfbaan vinden die geschikt is voor dit soort toerisme. Wanneer het weer in Amerika minder wordt trekken veel Amerikanen op golfreis naar Mexico, meer bepaald naar Cancun. Hier zijn enkele hotels die over een uitstekende golfbaan beschikken. Je kan in Mexico golven dus combineren met een stevige portie cultuur. Een ideale vakantie volgens ons! 

Wil je niet zo lang op het vliegtuig zitten of binnen Europa op golfreis? Dan is ook dat geen probleem. Zo kan je bijvoorbeeld in Gran Canaria enkele prachtige golfbanen terugvinden en dat in een klimaat dat het hele jaar door goed is. Daarnaast is ook de Côte d’Azur in Frankrijk zeer populair. Want ook daar heb je bijna het hele jaar door goed weer.

Waar boek je een golfreis?

Ben je bij een club of federatie aangesloten? Dan kan je altijd eens horen of zij een aanbod aan golfreizen hebben. Vaak is dit wel het geval. Is dit niet het geval dan kan je altijd online eens kijken op Golftime, Golfarrangementje, Golfdirect en Pegase. Aanbod genoeg dus! Let wel altijd op of al je materiaal inbegrepen is of niet! Want de huurprijs van materiaal kan ter plaatse soms stevig oplopen.

Wat is een golfreis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.