Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Charmecamping?

  Wat is een Charmecamping?

  Wat is een Charmecamping?

  Een charmecamping is een kleinschalige camping (25 tot 150 staanplaatsen) die rust, ruimte en vooral gastvrijheid geeft. Deze campings worden vaak gerund door een familie en zijn geen onderdeel van een grote keten. Op deze campings ga je ook weinig tot geen animatie tegen komen alsook geen groot zwembad. Deze campings zijn vaak gelegen in een zeer natuurlijke omgeving en ideaal voor wandelaars. Dit soort campings worden minder bezocht met kinderen, al kan dit ook perfect met kinderen. De kampeerterreinen zijn vaak ook een stuk goedkoper dan zijn grote concurrenten. Vooral de sfeer en de charme maken deze kampeerterreinen speciaal. Vandaar ook zijn naam.

  Voor en Nadelen

  De voordelen van een charmecamping zijn ongetwijfeld de rust en mooie omgeving die je hier kan terugvinden. Daarnaast is de sfeer die op deze campings hangt vaak ook eentje die je op geen andere camping zal terugvinden. Dat komt vooral door de warme gastvrijheid die er heerst. Ook de kostprijs, die beduidend lager ligt dan bij de grote concurrenten, is een voordeel.

  Het nadeel is dat je iets minder faciliteiten hebt. Zo zal je zelden of nooit een winkeltje op het kampeerterrein terugvinden. Alsook een cafetaria is niet altijd aanwezig. Daarnaast zal je in de avond ook voor je eigen animatie moeten zorgen. Want ook dat aanbod is op een charmecamping zeer beperkt. Deze campings zijn in de avond vaak vrij rustig en doods. Zoek je iets meer ambiance? Dan kies je beter een ander soort van camping.

  Waar vind je een charmecamping?

  Een charmecamping kan je gemakkelijk online boeken. Dit kan bijvoorbeeld op de website van ANWB maar ook bij Les Plus Beaux Campings. Al zijn er wel meerdere mogelijkheden behalve deze twee. Je kan deze campings quasi in heel Europa terugvinden. Al is dit niet in elk land hetzelfde. Iedereen kan zich namelijk deze benaming toe-eigenen.

  Andere soorten campings

  charmecamping