Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Kamperen?

  Wat is Kamperen?

  Wat is Kamperen?

  Kamperen is een activiteit die zicht buiten afspeelt waarin er verbleven wordt in een tent, caravan, camper of zelfs in openlucht. Dit voor één of meerdere nachten. Deze manier van overnachten is een goedkoop alternatief voor een hotel of vakantiehuisje en brengt je dichter bij de natuur. Deze activiteit wordt dan ook vaak in de buurt van de natuur gedaan. Aangezien wildkamperen is veel landen verboden is wordt dit vooral gedaan op een camping of, voor wie wat meer van wat luxe houdt, op een glamping. Deze manier van reizen wordt de meest pure vorm van reizen genoemd. Juist omdat je zo dicht bij de natuur komt te staan en terug valt op de basics van het leven.

  Voor- en nadelen

  De voordelen zijn niet ver te zoeken. De kostprijs bij kamperen is natuurlijk het grootste voordeel. Kamperen kan al heel goedkoop of zelfs gratis bij een paalkampeerterrein. De staanplaatsen hier zijn volledig gratis. Ga je met de caravan of mobilhome dan is deze kostprijs natuurlijk wel hoger. Daarnaast kom je ook dichter bij de natuur bij het kamperen. En ook dat is voor velen de grootste reden om te gaan kamperen. Zoek je een echte natuurervaring met de tent? Dan moet je zeker eens op een natuurkampeerterrein gaan kijken.

  Hoewel de nadelen volgens ons niet zo groot zijn, zijn die er wel. Zo zal je bij een kampeervakantie altijd werk hebben met koken of je tent opzetten. En zo zijn er nog tientallen andere taken. Daarnaast zal je ook iets minder luxe hebben als in hotelkamer. Al heeft een tent, caravan of camper ook zeker zijn charme!

  Ga jij kamperen?

  Ga jij ook kamperen? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina. Voor meer tips omtrent kamperen moet je eens hier een kijkje nemen.

  Wat is kamperen?