Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Motorcamping?

  Wat is een Motorcamping?

  Wat is een Motorcamping?

  Een motorcamping is zoals de naam al doet vermoeden een camping speciaal en alleen voor motards of motorrijders. Op deze camping kan een motorrijder een tent opzetten en gebruik maken van de faciliteiten. Deze manier van reizen is voor de motard veel goedkoper dan overnachten in een hotelkamer. Deze specifieke kampeerterreinen zijn opgericht in de jaren ’60 omdat vele motards geweigerd werden op gewone campings. Vaak door de ruige uitstraling maar ook door de korte verblijfsduur van een motorrijder. Meestal gebruikt een motorrijder een camping enkel als overnachtingsplek bij een roadtrip. Tegenwoordig kan je in bijna elk Europees land deze kampeerterreinen terugvinden.

  Wat maakt een motorcamping anders?

  Het verschil tussen een motorcamping en een gewone camping is op het eerste zicht niet zo heel groot. Zo heb je ook hier alle voor- en nadelen van een gewone camping en heb je ook alle faciliteiten die je nodig hebt waaronder een toilet en douche. Het enige echte verschil is dat je op een motorcamping alleen met gelijkgezinde motards samenzit wat je op een andere camping misschien niet gaat hebben. Hierdoor ga je sneller een band creรซren met de ander kampeerders. Ook is er op deze camping altijd wel de nodige apparatuur beschikbaar voor het herstellen of opknappen van je motor. Wat toch ook niet onbelangrijk is!

  Waar boek je dit?

  Een motorcamping hoef je eigenlijk nooit op voorhand te boeken. Vaak is er altijd wel een plaatsje bij het aankomst. Als je dit niet op voorhand vast legt zal je meer vrijheid ervaren tijdens je roadtrip. Opzoeken waar je deze campings kan terugvinden doe je best online via Google. Je komt dan honderden mogelijkheden tegen. Of je kan op websites gaan kijken als MotoShare waar je ook enkele mogelijkheden zal tegenkomen. Deze campings zijn vaak ook veel goedkoper dan een gewone camping.

  Andere soorten campings

  Wat is een motorcamping