Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Naturistencamping?

  Wat is een Naturistencamping?

  Wat is een Naturistencamping?

  Een naturistencamping is een camping waarbij de kampeerders geen kledij hoeven te dragen. Voor de rest is er bijna tot geen verschil met een gewone camping. Zo gelden er dezelfde regels en zijn er dezelfde faciliteiten. Tegenwoordig heb je zelfs al campings met aparte delen voor de mensen met en mensen zonder kleren. Ook minderjarige kinderen mogen deze campings betreden (al is dit tegenwoordig in zeldzame gevallen niet overal meer van toepassing).

  2 soorten campings

  Je hebt twee soorten naturistencampings. Namelijk de de commerciële campings. Waarbij iedereen toegang heeft tot de camping en waarbij winst maken het belangrijkste is voor de camping. Hier gaan de prijzen voor een verblijf dus hoger liggen. Ook de kostprijs van van drank of voeding in de cafetaria of superette zal hier iets hoger liggen. Het voordeel van deze campings is wel dat er hier iets meer animatie is en dat je hier ook iets meer faciliteiten zal terugvinden. Zoals een supermarkt en een iets groter zwembad.

  Daarnaast heb je ook de verenigingsterreinen. Dit zijn iets kleinere naturistencampings die vaak onderhouden en bekostigd worden door de vereniging. Je mag deze campings alleen betreden als je lid bent van een naturistenvereniging. Op deze campings kent iedereen elkaar wat zorgt voor een gezellige sfeer. Deze kampeerterreinen zijn niet ingesteld op winst maken waardoor ze een stuk goedkoper zijn dan de commerciële campings.

  Waar boek je een naturistencamping?

  Je kan een naturistencamping gemakkelijk boeken via websites als Natursime.fr en Camping-Grensland.be. Maar ook via één van de naturistenverenigingen waarbij je aangesloten bent. Voorbeelden van deze verenigingen zijn Athena en NFN. Voor een aansluiting bij deze verenigingen dien je wel een jaarlijkse bijdrage te betalen. Iets wat je bij een commerciële camping dan weer niet moet doen.

  Andere soorten van campings

  Wat is een naturistencamping?