Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Natuurkampeerterrein?

  Wat is een Natuurkampeerterrein?

  Wat is een Natuurkampeerterrein?

  Een natuurkampeerterrein is een camping gelegen in een natuurlijke omgeving ver van alle drukte en bebouwingen. Op deze kampeerterreinen is er altijd een groot respect voor de natuur en rust. Je leeft hier namelijk letterlijk met de natuur in plaats van tussen de natuur. Door zijn grote respect voor de natuur zijn deze campings vaak zeer kleinschalig. Ook ga je hier weinig tot geen voorzieningen terugvinden. Wat je terug brengt naar de basics van het leven. Op deze kampeerterreinen zal je ook geen vaste staanplaatsen tegenkomen zodat de natuur zich ook kan herstellen wanneer nodig. Een duurzaam beleid is dan ook รฉรฉn van de grootste eigenschappen van deze kampeerterreinen. Dit soort campings moeten in Nederland officieel herkent zijn door het Stichting Natuurkampeerterreinen.

  Wat zijn de regels?

  De hoofdregel bij een natuurkampeerterrein is natuurlijk ‘respect voor de natuur’. Want dat is waar het op deze campings allemaal om draait. Daarnaast kan het ook op enkele campings verboden zijn om een eigen vuur aan te maken om een mogelijke bosbrand uit te sluiten. Daarnaast ben je in Nederland ook verplicht om een lidkaart te hebben. Want zonder lidkaart mag je niet op de camping! Deze kaart heeft bij het moment van schrijven een kostprijs van 5 euro per jaar. Overtreed je รฉรฉn van de regels of heb je geen respect voor de natuur? Dan wordt deze kaart ingetrokken en kan je op geen enkel ander natuurkampeerterrein meer terecht.

  3 Soorten natuurkampeerterrein

  Omdat niet iedereen even ver wil gaan in het kamperen in de natuur zijn er drie verschillende soorten van natuurkampeerterreinen. Deze zijn gerangschikt op basis van comfort. Zo heb je ‘puur natuur‘ waarbij je enkel de natuur hebt en bijna geen voorzieningen. Daarna komt de ‘natuur plus‘ waarbij je elektriciteit hebt en vaak ook wifi. En als laatste heb je de ‘natuur comfort‘. Hier kan je beschikken over een verwarmd sanitair en mogelijkheden om je kledij te wassen. Deze laatste optie is uiteraard veel duurder als de eerste optie.

  Meer vragen omtrent een natuurkampeerterrein of een ander kampeerterrein? Laat het ons dan gerust weten via de comments of op onze Facebookpagina.

  Andere soorten van camping

  Wat is een Natuurkampeerterrein