Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een camper?

  Wat is een camper?

  Wat is een camper?

  Een camper of ook wel eens mobilhome, kampeerwagen of motorhome genoemd, is een gemotoriseerd voertuig dat gebouwd is om in te overnachten of zelfs leven. De camper wordt vooral gebruikt om mee op vakantie te gaan. Deze manier van reizen noemt men kamperen. Een kampeerwagen heeft zeer luxueuze uitvoeringen met een ingerichte keuken en badkamer. Maar het kan ook evengoed een omgebouwde bestelwagen zijn. Wildkamperen met een camper is in theorie verboden maar word zelden bestraft.

  Voor en Nadelen?

  Het grote voordeel van een camper is dat je een ongelooflijke vrijheid hebt. Je staat ’s morgens op en je kan kiezen wat je volgende bestemming is zonder dat je moet rekening houden met een accommodatie voor de nacht. Ben je ergens graag? Dan blijf je gewoon op die plek. Vind je het niet leuk? Dan reis je gewoon door. Daarnaast moet je ook niet betalen voor een hotelkamer of Airbnb. Al is de aankoopprijs van het voertuig ook aanzienlijk. Onderweg is rijden met een camper ook veel gemakkelijker dan met een caravan.

  Voor de nadelen van een camper moet je natuurlijk ook niet ver zoeken. Zo heb je geen personenwagen mee wat citytrips soms moeilijk maakt. Veel kampeerders gebruiken daarom vaak een fiets of zelfs een quad. Daarnaast is de aankoopprijs momenteel ook aan de hoge kant. Een caravan zal veel goedkoper zijn in aankoop. Ook een plek om de mobilhome in de winter weg te zetten kan soms wel wat kosten.

  Onze ervaringen met een camper

  Wij hebben zowel met een camper als een caravan gereisd en beiden hebben hun eigen voor en nadelen. Maar wat vast staat is dat je met beiden een enorme vrijheid verkrijgt die je op geen enkele andere manier kan bereiken. Zo reisden wij met een camper naar Oostenrijk en dat was รฉรฉn van de meest indrukwekkende en leuke reizen die wij maakten. Vrijheid, prachtige landschappen en vooral een gevoel van dichter bij de natuur te staan, voor maar 500 euro en dat middenin het skiseizoen.

  Waar koop je dit?

  Je kan een camper kopen in een garage dat verkooppunt is, op een beurs zoals het vakantiesalon of online via een website als bijvoorbeeld Dicar en Vanmobil. Waar je zowel een nieuwe als een tweedehands motorhome kan vinden.

  Of je kan er natuurlijk ook eentje huren. Dit gebeurt tegenwoordig vaker en vaker en is vooral voordeliger. Huren kan bij een bedrijf als Camptoo en Gooboony.

  Wat is een camper?