Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Camping

  Wat is een Camping

  Wat is een Camping?

  Een camping of kampeerterrein is een plek die uitgerust is om op te kamperen. Je kan hier verblijven met je tent, caravan en zelfs camper. Deze manier van reizen is veel goedkoper dan in bijvoorbeeld een hotel verblijven. Op een kampeerterrein zijn ook altijd enkele voorzieningen voorzien zoals een sanitair gebouw waar je naar het toilet kan en waar je kan douchen. Tegenwoordig heb je in zeer toeristische regio’s al grotere en meer luxueuze campings waar je zelfs een zwembad, receptie en een supermarkt kan terugvinden. Hierdoor wordt het verschil met een Glamping bijzonder klein.

  Waar kan je een camping boeken?

  Een camping moet je niet altijd op voorhand te boeken. Je kan namelijk ook gewoon onderweg bij een kampeerterrein stoppen en dan vragen naar een staanplaats. Vaak is er altijd wel een plaatsje vrij (tenzij in het hoogseizoen). Wil je toch net iets meer zekerheid dan kan je dit ook op voorhand boeken bij websites als Vacansoleil, Suncamp en ANWB. Al kan dit tegenwoordig ook al bij booking.com. Controleer bij het boeken altijd de reviews. Zo voorkom je een slechte ervaring.

  Voor en nadelen

  Het grote voordeel van een camping is natuurlijk de kostprijs. Een andere verblijfplaats in toeristische zone zal altijd veel duurder zijn dan een plaatsje op het kampeerterrein. Daarnaast wordt er op een kampeerterrein ook vaak socialer met elkaar omgegaan. Ook ga je bij het kamperen back to basics en dat kan ook wel eens bevrijdend zijn.

  Hoewel een camping niet veel nadelen heeft, zijn die er zeker wel. Zo zal je verdraagzamer moeten zijn met lawaai van de buren. Een tent of caravan is namelijk niet altijd even goed geรฏsoleerd. Ook heb je veel meer werk dan bij een hotel waar alles voor jouw gedaan wordt. Je moet koken, kuisen, je tent opzetten,… Helemaal niets doen is hier dus niet inbegrepen.

  Verschillende soorten campings

  Wat is een camping?