Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Caravan?

  Wat is een Caravan?

  Wat is een Caravan?

  Een caravan is een verplaatsbare woning dat je aan een gemotoriseerd voertuig kan hangen. Vaak is dit aan een personenauto of een SUV maar ook soms aan een camionette. Deze rijdende woning wordt heel vaak gebruikt om op vakantie te gaan. Je verblijft dan met je wagen en aanhangwagen op een camping. Je mag met je caravan niet op de openbare weg staan of er in verblijven. Echter bestaan er tegenwoordig ook stacaravans waarin permanent verbleven wordt. Deze worden zelden tot nooit verplaatst. Deze manier van toerisme is zeer populair in Nederland en Belgiรซ.

  Verschil met camper

  Het verschil met een camper moet je niet ver zoeken. Een camper is namelijk een gemotoriseerd voertuig met daaraan een woninggedeelte. Bij een caravan heb je enkel de woonruimte en heb je nog een externe wagen nodig om hem vooruit te trekken. Het voordeel hiervan is dat je deze ook op de camping kan ontkoppelen, waardoor je er met de wagen alleen op kan uittrekken. Iets wat met de camper niet kan. Vooral in grote steden is het handig om een caravan te hebben waarvan je de auto kan loskoppelen.

  Rijbewijs voor een caravan?

  Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt is welk rijbewijs je nodig hebt voor een caravan. Het antwoord is heel simpel. Zolang je wagen en aanhangwagen tezamen in totaal niet meer wegen dan 3500 kilogram heb je genoeg aan je rijbewijs B. Ga je boven de 3500 kilo? Dan moet je voor een rijbewijs BE gaan. Echter gebeurt het niet vaak dat de wagen plus aanhangwagen meer weegt dan 3500 kilogram.

  Waar koop je dit?

  Je kan een caravan tegenwoordig gemakkelijk kopen via een tweedehands website en deze dan zelf opknappen waar nodig. Een methode die ook wij hebben gebruikt en ons veel geld heeft uitgespaard. Natuurlijk kan je ook een nieuwe caravan kopen bij รฉรฉn van de verdelers die je gemakkelijk online kan terugvinden. Als je niet meteen het budget hebt voor de aankoop van deze aanhangwagen, dan kan je er ook een huren bij organisaties als Camptoo.

  Wat is een Caravan?