Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Glamping?

  Wat is Glamping?

  Wat is Glamping?

  Glamping is een stijl van kamperen. Het woord is afkomstig uit Zuid-Afrika toen ontdekkingsreizigers logeerden in luxe safari-tenten. Het woord is een samenvoegsel van “camping” en “glamour”. Glamping wil dus vrij vertaald “glamoureus kamperen” zeggen. Het is een manier van reizen die steeds populairder wordt, vooral bij jonge koppels. Zij willen de ervaring van kamperen maar toch ook het gemak van thuis hebben. Dan is dit ideaal. Vaak heb je bij Glamping een goed bed, een eetruimte en zelfs een badkamer. Glamping kan met de tent, maar evengoed een huisje huren in de natuur kan een vorm van Glamping zijn.

  Wat is het verschil tussen een camping en een Glamping?

  Het grote verschil tussen een gewone camping en een Glamping is het comfort en de faciliteiten. Bij een gewone camping, en dan vooral in een tent, zal je niet veel extra comfort hebben zoals een goed bed, en badkamer en/of keuken. De mogelijkheden op glampings zijn veel uitgebreider en luxueuzer dan op een traditionele camping. Dat kan gaan van luxueuze tenten tot lodges. Bij een camping moet je ook vaak zelf nog de handen uit de mouwen steken als je arriveert op je bestemming. Bij een Glamping staat alles al voor je klaar. En op een Glamping zijn er veel extra’s te vinden die op een camping niet aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een zwembad.

  Hoe boek je een dit?

  Afhankelijk van je bestemming kan je zelf op zoek gaan naar geschikte glampings via Booking of als je zelf op het internet even op zoek gaat. Op deze website vind je ook een ruim aanbod van verschillende glampings in heel Europa. Boeken is heel gemakkelijk. Meestal krijg je de sleutel van je verblijf wanneer je incheckt, net zoals bij een hotel.

  Onze ervaring met Glamping

  Wij gingen dit jaar naar Italiรซ en verbleven er op een camping waar je ook de ervaring van Glamping kon proberen. Zo hebben wij er de eerste keer mee in aanraking gekomen en die ervaring is ons zeker bevallen. We hadden de rust om in de natuur te slapen in een reusachtige safaritent, maar daarbovenop hadden we ook een badkamer met douche en toilet, een keuken en een bed met comfortabele matras. Dat maakt het voor ons een aangename ervaring. Je hebt hetzelfde gemak (of toch ongeveer) als thuis en toch de vrijheid en het avontuur van in de natuur te overnachten.

  Indien je nog vragen hebt over deze manier van overnachten, laat het ons dan weten in de comments.

  Wat is een Glamping