Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Wildkamperen?

  Wat is Wildkamperen?

  Wat is Wildkamperen?

  Wildkamperen is kamperen op een plek die daar eigenlijk niet voor voorzien is. Je verblijft dus niet op een camping maar gewoon in de vrije natuur en hoeft hier niets voor te betalen. In veel landen in Europa is deze manier van kamperen verboden en hier staan dan ook dure boetes tegenover. Deze manier van kamperen is verboden omwille van de overlast voor de natuur en afvalproductie. Echter bestaat er tegenwoordig wel een alternatief met de paalkampeerterreinen. Hierbij mag je wel gratis kamperen in de natuur zolang je maar binnen een straal van 10 meter van de paal blijft.

  Waar mag dit dan wel?

  Wildkamperen mag alleen in landen waar het dun bevolkt is. Zoals bijvoorbeeld in Australiรซ, Noorwegen, Zweden en Finland. Maar ook op bepaalde trail routes in Amerika en Canada. Wel moet je met enkele dingen rekening houden en de regels volgen. Zo mag je geen afval achterlaten en op sommige plekken ook geen vuur maken. Dit om de natuur zo weinig mogelijk te storen. Doe je dit niet, dan kan je een boete krijgen voor sluikstorten. Zeker in Nationale Parken wordt daar niet mee gelachen. Deze boetes zijn torenhoog. Voor een juiste lijst waar je wel mag wildkamperen moet je eens een kijkje nemen op de Hiking Advisor.

  Onze ervaringen met wildkamperen

  Ook wij hebben met onze reisblog natuurlijk al aan wildkamperen gedaan. Op de legale manier aan de Nationale Parken van Amerika. Het is een fantastische ervaring die je dichterbij de natuur brengt.

  De meest autoriteiten grijpen niet in bij wildkamperen. Zolang je dit maar doet op een respectvolle manier zonder te veel lawaai en afval. Je moet voor jezelf uitmaken of jij het risico wil nemen of niet. Een boete kan namelijk oplopen tot 150 euro.

  Wat is wildkamperen?