Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Alaska Highway?

  Wat is de Alaska Highway?

  Wat is de Alaska Highway?

  De Alaska Highway is een 2237 Kilometer lange weg doorheen Noord-Amerika. Je passeert bij een roadtrip op deze route de staat Alaska in Amerika en de staten Yukon en Brits-Columbia in Canada. Deze route brengt je door één van de wildste en minst bevolkte regio’s van dit continent. Een goede planning van tanken en slapen is dus zeker aangeraden. Hoewel deze weg ooit uit militaire overweging is gebouwd word hij nu vooral door toeristen gebruikt.

  Geschiedenis van deze weg

  De bouw van deze Alaska Highway starte in december 1941 en eindigde 8 maanden later in 1942. Dat deze route van meer dan 2200 kilometer zo snel gebouwd is komt vooral door het militair belang. Na de aanval op Pearl Harbor was het scheepvaartverkeer tussen Alaska en het zuiden van Amerika niet meer mogelijk. Een lange weg moest hier dus de oplossing voor bieden. En hoewel de volledige weg er uiteindelijk gekomen is, heeft het nooit de militaire doelstellingen behaald. Dit door veranderende strategieën binnen het Amerikaanse leger.

  Hoogtepunten Alaska Highway

  Het grootste hoogtepunt van de Alaska Highway is ongetwijfeld de mooie (onbewoonde) natuur. Kilometers afleggen zonder iets van bewoonde wereld tegen te komen is hier niet zo heel vreemd. Iets uniek dat je op weinig andere plekken in de wereld terugvind. Daarnaast is een stop in een nationaal park of één van de natuurparken zeker een must. Zo kan je bijvoorbeeld even stoppen bij Kiskatinaw Provincial Park, Summit Lake of Liard Hot Springs Provincial Park. Al kom je onderweg genoeg tegen waar je wel even wil stoppen. Plan op voorhand altijd goed in waar en wanneer je gaat tanken. Want op sommige plekken op de Alaska Highway kom je weinig stations tegen.

  Wanneer en hoe?

  De zomerperiode in ongetwijfeld de beste periode om de Alaska Highway af te leggen. Deze periode loopt van half mei tot en met half september. Buiten deze maanden is het niet alleen te koud om deze route af te leggen, maar de kans bestaat ook dat enkele delen volledig ondergesneeuwd zijn. Voor deze route kom je met een week toe. Al kan dit natuurlijk ook sneller, maar dan zal je niet zo heel veel van de omgeving kunnen genieten. Je kan de route afleggen met de wagen maar ook met de caravan of de camper.

  Is de Alaska Highway niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij de andere routes in de lijst met alle roadtrip routes in de wereld.

  Alaska Highway betekenis